facebook

Росія офіційно визнала Сенцова і Кольченка громадянами України

large (7)

Про це йдеться в доповіді 



російського обмудсмена.

“В результаті вжитих за скаргами Сенцова й Кольченка дій уповноваженого (РФ з прав людини – ред.) було усунуто правову невизначеність щодо їхньої громадянської приналежності та визнано їх українське громадянство”, – повідомляється в документі.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство юстиції України звернулось із запитом до Росії про повернення на територію України Олега Сенцова, Юрія Солошенка, Олександра Кольченка і Геннадія Афанасьєва, незаконно засуджених у РФ.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся до МЗС «підключитися до цієї справи, щоб західні партнери підтримали запит української сторони».

Також, за даними Мін’юсту, в Росії перебувають щонайменше 29 політичних в’язнів – громадян України.

Довідка УНІАН. Сенцов, Кольченко і Афанасьєв засуджені в РФ за сфабрикованим звинуваченням у підготовці терактів у Криму й підпалів офісів партій. Російський суд 25 серпня 2015 року оголосив вирок Сенцову і Кольченку, засудивши їх до 20 й 10 років ув’язнення відповідно. Афанасьєв засуджений до 7 років ув’язнення.

73-річного громадянина України, колишнього генерального директора Державного підприємства «Виробниче об’єднання «Знамя» (м. Полтава) Солошенка в Росії засудили до 6 років ув’язнення за нібито спробу придбати вироби для відновлення засобів ППО України.
Джерело: http://www.unian.ua/society/1298648-rosiya-ofitsiyno-viznala-sentsova-i-kolchenka-gromadyanami-ukrajini.html

Читайте також:  Росія може почати бомбардування ІД за межами Сирії

Шукайте деталі в групі Facebook