facebook

Якими будуть мінімальні пенсії в цьому році

1407824587-6761

У цьому році видатки на пенсійне забезпечення збільшаться на 7,5% або на 18,5 млрд грн порівняно з минулим роком, повідомляє Уніан



.

Це пов’язано із запланованим підвищенням мінімальної пенсії в два етапи за поточний рік. Починаючи з 1 травня найнижча пенсія буде 1130 грн, а з 1 грудня – 1208 грн.

Крім того, за словами голови фонду Олексія Зарудного, в цьому році ветерани отримають виплати до 9 травня. До кінця березня планують сформувати списки ветеранів.

“До кінця квітня, я думаю, всі наші ветерани отримають належні виплати. І хочу відзначити, що в цьому році прийнято відповідне рішення, розмір виплат буде збільшено”, – заявив Зарудний.

Пенсійний фонд може знову виплатити частину пенсій за січень 2017 року, як аванс в грудні цього року. Таке практикувалося в 2015 році.

“Половину січня місяця ми зазвичай не маємо надходжень і завжди в січні була проблема, як знайти ці кошти, як профінансувати ці виплати”, – додав голова фонду.

У відомстві також заявили, що працюючі пенсіонери можуть не отримати підвищення. Голова фонду пообіцяв виправити цю ситуацію, але як саме – не уточнив.

Джерело: http://biz.nv.ua

Читайте також:  COVID-довідки масово підробляють: скільки коштують і як відрізнити

Шукайте деталі в групі Facebook