facebook

“Укроборонпром” має намір модернізувати радянські танки Т-72 до стандартів НАТО

“Укроборонпром” звернувся до Міноборони із пропозицією модернізувати близько 300 танків Т-72 з резерву української армії до стандартів НАТО

T72_cfb_borden_1


Про це повідомив заступник гендиректора “Укроборонпрому” Юрій Пащенко.

“Танк Т-72 не перебуває на озброєнні української армії. Причому випускати ці танки, не маючи необхідної виробничої бази та запасних частин, немає ніякого сенсу. В Україні є майже 300 цих танків, вони повністю підлягають відновленню. Ми запропонували Міністерству оборони модернізувати їх до стану танків PT-91, які перебувають на озброєнні у Польщі, фактично до стандартів НАТО”, – сказав Пащенко.

За його словами, польська сторона надала українським військовим можливість протестувати на своїх полігонах ці екземпляри, які продемонстрували високі результати.

Пащенко також зазначив, що відновлення наявної в резерві техніки – це оптимальне рішення у воєнних умовах, що склалися.

Довідка. Танк Т-72 – основний бойовий танк СРСР. Є наймасовішим танком на озброєнні Російської Федерації. Модифікації Т-72 випускалися за ліцензією у Югославії (M84), Польщі (PT-91), Чехословаччині та Індії. Після розпаду СРСР у розпорядженні України опинилося більше тисячі танків Т-72 різних модифікацій. Оскільки основним бойовим танком української армії було прийнято танк Т-64, частину танків Т-72 було продано на експорт.

На даний момент на ремонті та модернізації танків Т-72 спеціалізуються українські оборонні підприємства Львівський танкоремонтний завод і Харківський завод транспортного машинобудування імені Малишева.

джерело unian.ua

Читайте також:  Юна дівчина викинулась з вікна пологового будинку

Шукайте деталі в групі Facebook