facebook

У Держдепі заявили, що США не є посередником у питанні звільнення Савченко

В питанні звільнення української льотчиці США “виступають в якості зацікавленої сторони”.

216935


Сполучені Штати Америки не є посередником в питанні звільнення народного депутата Надії Савченко, яка засуджена до тюремного ув’язнення в Росії. Про це в інтерв’ю радіостанції “Ехо Москви” заявив заступник держсекретаря США з політичних справах Томас Шеннон.

За його словами, в питанні звільнення Савченко Вашингтон “виступає як зацікавлена сторона”, підтримуючи суверенітет і незалежність України.

Шеннон також зазначив, що Савченко повинна бути повернена на Батьківщину.

“Занепокоєння американської сторони пов’язана з людьми, які затримані по обидва боки кордону. Необхідно повернути цих людей додому, де вони не будуть заручниками тертя між країнами”, – додав дипломат.

Нагадаємо, Донецький міський суд Ростовської обл. 22 березня засудив Надію Савченко до 22 років колонії загального режиму нібіто за вбивство журналістів і штрафу до 30 тис. руб. за незаконний перетин кордону. Після цього президент України Петро Порошенко у своєму зверненні заявив, що його російський колега обіцяв повернути Савченко в Україну після винесення їй вироку. Також він підтвердив готовність обміняти Савченко на російських спецназівців Александрова і Єрофєєва.

Джерело: http://ua.112.ua

 

Читайте також:  У США автор коміксів жорстоко вбив свою українську дівчину, йому загрожує смертна кара

Шукайте деталі в групі Facebook