facebook

Кремлівський карлик розпочав нову “PROXI”-війну?

Ситуація на карабаському фронті залишається напруженою. У Єревані і в Баку повідомляють суперечливі дані про бої. Всю минулу ніч по обидва боки вівся інтенсивний артилерійський і мінометний обстріл.

За даними місцевих джерел, Вірменія перекинула в Нагорний Карабах російські ракетні установки «Точка У» (з таких установок в 1999 році кремлівські військові злочинці розбомбили продуктовий базар в Джохарі, убивши більше 200 чоловік).

Азербайджанська сторона повідомляє, що вірмени застосовують важкі міномети. У свою чергу азербайджанські війська завдають по противнику удари з установок «Град» і «Ураган».

Відомості про втрати також суперечливі. Вірмени стверджують, що вбили близько 200 азербайджанських солдатів. У Баку це заперечують і повідомляють про 12 убитих.

За повідомленням азербайджанського командування, в боях знищено понад 100 вірменських солдатів. Також стверджується, що у вірмен відбиті кілька стратегічних висот і населених пунктів, які знаходилися під окупацією Вірменії з 1992 року.

Тим часом незалежні спостерігачі угледіли в «розморожуванні» військових дій в Нагірному Карабасі початок нової проксі-війни Росії проти Туреччини.

Спостерігачі звертають увагу на той факт, що в момент спалаху боїв президенти Вірменії та Азербайджану знаходилися в Вашингтоні як учасники саміту з ядерної безпеки, на який Путлера НЕ запросили. Тобто момент для провокації обраний досить зручний.

Кремлю потрібно поспішати – поки в Білому домі сидить «кульгава качка» Обама, вважають деякі аналітики. Тому кількість і інтенсивність конфліктів у світі буде рости. Причому, таких конфліктів, де раSSєйська участь у врегулюванні виглядатиме критично важливою.

Спостерігачі відзначають, що Путлер продовжує спроби примусити США до переговорів з ним «на рівних умовах» і прорвати міжнародну ізоляцію. Саме тому, зокрема, РаSSєя розпочала війну в Сирії.

Читайте також:  Заміна Конституції. За що проголосувала Рада під наглядом Нуланд

Сирійський похід Путлера провалився і лише трохи подовжили агонію режиму Асада. Кремлю потрібно було терміново шукати новий важіль тиску і на вівтар прагнень недолугого карлика була кинута Вірменія, яка, на думку експертів, була очевидно не готова до початку військових дій.

Звертає на себе увагу і такий факт. Туреччина негайно і однозначно підтримала Азербайджан. Між військовими обох країн почалися інтенсивні консультації. Немає ніяких сумнівів у тому, що в азербайджанській армії давно присутні турецькі інструктори.

У свою чергу Путлер формально закликав до «негайного припинення вогню», а Шойгу переговорив з Баку і Єреваном і все це на тлі оскаженілої підтримки Вірменії та погроз на адресу Туреччини, які озвучують прокремлівські політики.

Як уже неодноразово наголошувалось у світових ЗМІ, РаSSєя шукає варіанти виходу своїх військ до кордонів Туреччини і війна в Нагірному Карабасі якнайкраще може допомогти реалізувати свій план.

Крім того, як відзначають експерти, військова ескалація в регіоні, де проходять міжконтинентальні трубопроводи Баку-Джейхан і залізниця Баку-Карс, може серйозно вплинути на весь політичний пейзаж в регіоні. Можливо, що в Кремлі вирішили знищити південний газовий коридор.

Дж



ерело – http://www.kasparov.ru/material.php?id=57003A7E96D8

Шукайте деталі в групі Facebook