facebook

Обама заявив, що США і НАТО будуть і далі підтримувати Україну в боротьбі з російською агресією

На зустрічі з головою НАТО, президент США обговорив також питання боротьби з “Ісламською державою” і “Талібаном”.

U.S. President Barack Obama meets with NATO Secretary-General Jens Stoltenberg at the White House in Washington


США і НАТО продовжать підтримку України в її боротьбі проти російської агресії.

Про це заявив президент США Барак Обама під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом, передає агентство “Укрінформ” з посиланням на власного кореспондента.

“Ми залишимося єдиними у підтримці України в результаті вторгнення Росії на українську територію. Ми продовжуємо працювати в рамках навчань та надання підтримки, допомагаючи Україні розвивати свій військовий і оборонний потенціал”, – цитує агентство Обаму.

Повідомляється, що президент США підкреслив: його країна і НАТО працюють з російською стороною, щоб знизити напруженість в регіоні і потенціал ескалації конфлікту.

На зустрічі Обама і Столтенберг обговорили також боротьбу з “Ісламською державою”, повідомило агентство Reuters. Зокрема, вони висловили стурбованість тим, що по мірі звільнення Сирії, бойовики нарощують присутність у Лівії. НАТО і США готові надавати допомогу військам які борються з ІДІЛ в Лівії, Іраку, Йорданії.

Також, на зустрічі обговорювалися питання боротьби з Талібаном в Афганістані та проблеми біженців.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що пріоритетами України є членство в НАТО і Євросоюзі. Він пообіцяв реалізовувати цей план, незважаючи на критику.
Джерело: http://ua.112.ua
Читайте також:  Їх розшукують! У Зеленського провели термінову нараду… Важко стримати емоції

Шукайте деталі в групі Facebook