facebook

На Івано-Франківщині запропонували створити Бандерівську об’єднану громаду

На Івано-Фравнківщині Середньоугринівська сільська рада після обговорення різних варіантів реформування територіального устрою Калущини напрацювала свою пропозицію – створити об’єднану територіальну громаду з центром у рідному селі Степана Бандери – Старому Угринові, і назвати її на його честь. Повідомляють Версії з посиланням на сторінку у Facebook. «Середньоугринівська сільська рада на своєму засіданні 25 березня 2016 року підтримала подання, […]

1387913

На Івано-Фравнківщині Середньоугринівська сільська рада після обговорення різних варіантів реформування територіального устрою Калущини напрацювала свою пропозицію – створити об’єднану територіальну громаду з центром у рідному селі Степана Бандери – Старому Угринові, і назвати її на його честь.

«Середньоугринівська сільська рада на своєму засіданні 25 березня 2016 року підтримала подання, підписане більшістю депутатів, керівників установ та організацій, авторитетних діячів громади, скероване сільським головою, у відповідності з законодавством на розгляд сесії. Передбачається створення досить потужної громади з центром у рідному селі Степана Бандери,  і пропонується назвати її Бандерівською», – зазначено у повідомленні.

Ініціатори пропонують включити до складу ОТГ як теперішні сільради Калущини: Середньоугрнівську, Новицьку, Завійську, Підмихайлівську, Вістівську, Ріп’янську, а також сусідні села Рожнятівщини: Петранківську сільську раду, Вербівську, Камінську та Берлогівську.

Зазначається, що по-перше, таке об’єднання має вагоме історичне підґрунтя: Угринови та Петранка тісно пов’язані своїм походженням. Крім того, на відміну від інших частин Калущини, які є промислово зорієнтованими, ця громада матиме туристичні перспективи.

«Згуртування воєдино таких потужних осередків як Новиця, Підмихайля, Петранка відразу ставить проблему — хто ж головніший, угринівці ж пропонують вирішити її нейтрально — обравши центр з патріотичних міркувань, а крім того отримати від цього всеукраїнський резонанс і підтримку, що може трансформуватись і в нові ресурси та інвестиції у розвиток території», — йдеться у дописі.

Читайте також:  Ляшко у Верховній Раді розповів анекдот з відбірними матюками (відео)

1387913_1414326



Вся мінімально необхідна інфраструктура в Угриновах наявна, кажуть ініціатори об’єднання. За їхніми словами, не передбачається проблем і з пошуком приміщень для розміщення громадських управлінських установ, бо «вільних площ у Старому і Середньому Угриновах є кілька сотень кв. метрів», а до того ж, цілком допускається розташування частини спільних управлінських інституцій в інших населених пунктах.

Наразі Середньоугринівська рада офіційно передала свою пропозицію сусідам і чекає на їхні відповіді.

 

Джерело: versii.if.ua

Шукайте деталі в групі Facebook