facebook

У ФРАНКІВСЬКУ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕМ’ЄРА ДОКУМЕНТАЛЬНОГО ФІЛЬМУ “ТІ, ЩО ВІРНІ”

Документальна стрічка розповідає про вихід Української Греко-Католицької Церкви з підпілля після насильної ліквідації у 1946 році.
ti_sho_virni



Після прем’єрного показу в Українському домі “Ті, що вірні” можна буде побачити у містах Західної України. Під час показів відбудеться живе спілкування з учасниками підпілля, героями стрічки та режисером, повідомляє сайт УГКЦ.

В Івано-Франківську фільм презентують 9 квітня о 16.00 в кінотеатрі “Космос”.

Разом з презентацією фільму відбудеться показ документальної фотовиставки “Греко-Католицькі Церкви Центрально-Східної Європи в умовах тоталітарних режимів”, підготовленої Інститутом історії Церкви УКУ.

Фільм “Ті, що вірні” – історія заборони і легалізації найбільшої переслідуваної Церкви XX століття. Після насильної ліквідації у 1946 році вірні УГКЦ протягом 43 років зберігали свою віру у підпіллі. Підпільна церква пережила Сталіна, Хрущова і Горбачова, щоб відродитися у 1989 році. Герої стрічки, які творили вихід УГКЦ з катакомб, живуть в Україні та Росії, їх долі тісно переплетені з історією Церкви та епохи.

У фільмі використані маловідомі архівні фільми, фотографії та спогади учасників багатьох подій 80-х років, які привели Українську Греко-Католицьку Церкву до відродження в Радянському Союзі. Ідея стрічки – “оживити” десятки годин архівного відео та сотні документальних фотографій. Для цього творці фільму відшукали людей, які потрапили в об’єктив камери, і розпитали їхні історії. Тому кадри, які вже стали історією, розкриваються у новому світлі. Зйомки проводилися в Україні, Польщі, Росії. Тривалість стрічки 50 хв.

Джерело: http://firtka.if.ua

Читайте також:  Привітання з католицьким Різдвом у прозі та віршах

Шукайте деталі в групі Facebook