facebook

На Прикарпатті прогнозують сухе і тепле літо з найвищим класом пожежної небезпеки

Від початку року в Івано-Франківській області зафіксовано 466 загорань. Кожного дня понад 20 разів прикарпатські рятувальники виїжджають на їх гасіння.

12742485_1046582405383074_3255101229388080279_n

На території Прикарпаття, попри всі вжиті заходи і розгорнуту співпрацю з іншими відомствами, зростає кількість пожеж в екосистемах. Про це повідомив заступник начальника Управління ДСНС в області Віталій Федунків на засіданні “круглого столу” на тему: “Попередження та протидія пожежам в природних екосистемах, у зв’язку із встановленням сухої, спекотної погоди на території області”.


Основний чинник збільшення пожеж – масове неконтрольоване випалювання населенням на полях, узбіччях доріг та лісосмугах сухої трави, листя та сміття.

На сьогоднішній день влада та Управління ДСНС в області провели велику роботу – у кожному районі відбулися засідання комісій ТЕБ та НС, спільні наради із залученням всіх відповідних служб та сільських і селищних голів, сільських депутатів і вуличних активістів, створено робочі групи.

За словами директора Івано-Франківського обласного центру з гідрометеорології Володимира Фриговича, нас очікує сухе і тепле літо з найвищим класом пожежної небезпеки. Саме тому потрібно робити все можливе, щоб запобігти небезпеці: проводити додаткові інструктажі для балансоутримувачів і власників землі та організовувати спільні рейди екосистемами області.

Джерело: http://kurs.if.ua

Читайте також:  На Івано-Франківщині збирають кошти для синочка померлої породіллі

Шукайте деталі в групі Facebook