facebook

Володимир Кличко: Путіна треба зупинити

Український боксер Володимир Кличко в інтерв’ю французькій газеті L’Equipe розкритикував російського президента

1596468




Чемпіон світу з боксу серед професіоналів у важкій вазі Володимир Кличко в інтерв’ю французькій газеті L’Equipe розкритикував Володимира Путіна, звинувативши його в розпалюванні світової війни.

Молодший брат мера Києва Віталія Кличка заявив, що президента Росії необхідно зупинити, перш ніж його дії призведуть до “третьої світової війни”.

Боксер дав інтерв’ю популярній щоденній спортивній газеті напередодні бою з американцем Брайнтом Дженнінгсом, в якому українець захищатиме свій чемпіонський титул. Цей бій відбудеться 25 квітня в Нью-Йорку.

Відповідаючи на питання про те, що б він сказав пану Путіну, якби зустрівся з ним віч-на-віч, Кличко відповів: “Що він робить ті ж помилки, які робилися в минулому”.

“Ця війна (на сході України. – Ред.) безглузда, ми – як брати, – сказав боксер. – Через два роки, п’ять чи 20 років Росія вибачиться за свою агресію і анексію Криму”.

“Після того, що сталося у Другій світовій війні, не можна ігнорувати міжнародні закони. Те, що відбувається зараз, може спровокувати третю світову війну”, – сказав Володимир Кличко.

Українська влада та країни Заходу звинувачують Росію в наданні військової допомоги проросійським сепаратистам на сході України і в прямій участі у збройному конфлікті на Донбасі. Москва заперечує ці звинувачення.

“Європейське співтовариство спить”

Володимир Кличко, чий старший брат Віталій після успішної кар’єри боксера пішов у політику, закликав країни Заходу зайняти більш рішучу позицію щодо Росії.

“Я думаю, що європейська спільнота спить. Путін робить, що хоче”, – сказав він в інтерв’ю L’Equipe.

“У боксі є поняття “напад на нападника”. Він (Путін. – Ред.) не зупиниться, якщо ми не покажемо йому, де його межа. Інакше він буде продовжувати йти вперед”, – сказав чемпіон світу з боксу.

Читайте також:  Новини "Зеленського можуть арештувати і посадити": політолог спрогнозував майбутнє президента 07.11.2020 | 08:33 | Вголос

Пан Кличко підтвердив, що готовий зі зброєю в руках захищати свою країну, якщо отримає повістку в українську армію.

Олімпійський чемпіон 1996 року в Атланті, Володимир Кличко – чемпіон світу з боксу у важкій вазі за версіями WBA, IBF і WBO. Він не програв жодного бою за останні одинадцять років. За свою професійну кар’єру Володимир Кличко виграв 63 бої і програв три.

Джерело: Кореспондент

Шукайте деталі в групі Facebook