facebook

Псевдо-поліцейський ошукав іванофранківця на значні кошти

Поліцейські розшукують шахрая, а громадянам радять уважніше і з пересторогою ставитися до телефонних дзвінків щодо перерахунку або передачі грошей незнайомцям.

images (27)


«Ваш син в поліції з приводу нанесення ним тілесних ушкоджень. Аби він був звільнений від кримінальної відповідальності потрібна значна сума грошей, котру потрібно перерахувати на банківській рахунок і питання буде вирішено,» – почув по телефону від псевдо-поліцейського 58-річний франківчанин.

Схвильований чоловік, не з’ясувавши, де на даний час знаходиться його син, після тривожного повідомлення пішов до найближчого банкомату, та перерахував 10 тисяч гривень. Лише згодом потерпілий почав цікавитися, що ж насправді трапилося із сином та зателефонувала у поліцію, інформує Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

На жаль, виявилося, що грішми чоловіка за вже звичною схемою заволоділи шахраї.

За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження передбачене ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Працівники місцевого відділу поліції вживають всіх необхідних заходів, аби знайти зловмисників.

У той же час поліцейські звертаються до громадян: якщо Вам телефонують невідомі особи з невідомих номерів, представляючись вашими рідними чи працівниками правоохоронних органів та просять або вимагають перерахувати кошти, в жодному разі не робіть цього. Спочатку зателефонуйте родичам або в поліцію. Як показує практика, з близькими все гаразд, а телефонували шахраї.

Джерело: galka.if.ua

Читайте також:  Швейцарія видала Україні шахрая, який привласнив 3,7 млн євро

Шукайте деталі в групі Facebook