facebook

БІЛЬШЕ ПОЛОВИНИ БАТЬКІВ ФРАНКІВСЬКИХ ШКОЛЯРІВ ЗАДОВОЛЕНІ ЯКІСТЮ ХАРЧУВАННЯ У ШКОЛІ

Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради провів анонімне опитування учнів і батьків щодо харчування у шкільних їдальнях.  

slaider_03


Спеціалісти опитали 3896 батьків (35%) учнів 1-4 класів та визначили, що 94% школярів користуються послугами їдальні та шкільного буфету.
60% опитаних задоволені якістю харчування (якістю гарячого харчування задоволені 60%, обсягом порцій – 70% респондентів).

Найбільше батьки незадоволені асортиментом страв та співвідношенням ціни та якості запропонованої продукції.

Сума грошей, яку батьки готові виділити на сніданок, становить 8-10 гривень (50% батьків), на обід – 10-15 гривень (39 % опитаних). 36% батьків утримались від відповіді.

59% опитаних батьків готові оплачувати гаряче харчування у шкільній їдальні у розмірі 60% вартості сніданку.

Також фахівці департаменту освіти опитали батьків чиї діти навчаються у середніх та старших класах  – 2576 батьків (34%).

Відтак, 84% школярів 5-10 класів, на думку батьків,  в той чи інший спосіб користуються послугами їдальні (снідають, обідають) та шкільного буфету.

53% опитаних задоволені якістю харчування (57% високо оцінюють якість гарячого харчування; 52% – задоволені обсягом порцій).

Найбільше незадоволення батьки висловлюють щодо малого асортименту страв та напоїв (23% опитаних), обсягу порцій (17%) та високих цін (16%). Близько 15% респондентів незадоволені низькою якісю їжі та недотриманням санітарно-гігієнічних норм.

28% батьків щодня дають своїм дітям 10-14 гривень на придбання продукції в шкільному буфеті.

10-15 гривень на шкільні обіди готові витрачати 46% опитаних.

55% опитаних довіряють адміністрації закладів та вважають, що саме адміністрація школи має здійснювати контроль за якістю харчування школярів.

29% респондентів покладають контроль за якістю харчування на батьківські комітети, раду батьківського самоврядування.

Також опитали 2725 (35%) учнів 5-10 класів.

Читайте також:  В окупованих містах школярів лякають "злими українцями, які прийдуть за ними", – військовий

Відтак, 78% школярів 5-10 класів в той чи інший спосіб користуються послугами їдальні (снідають, обідають) та 85% – послугами шкільного буфету.

60% учнів задоволені гарячим харчуванням (оцінюють його як «смачно»), обсягом порцій та якістю їжі (56%).

Посилаючись на результати опитування у Департаменті освіти і науки Івано-Франківської міськради вважають, що стан організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах міста Івано-Франківська в цілому задовільний.

Виявлені недоліки – результат неналежного контролю за станом організації харчування відповідальних у школі осіб.

Джерело: http://firtka.if.ua

Шукайте деталі в групі Facebook