facebook

Сім країн ЄС можуть не продовжити антиросійські санкції – ЗМІ

Для продовження санкцій проти Росії необхідна згода всіх країн-членів ЄС.

1596467


Став відомий список країн, лідери яких, швидше за все, виступлять проти пролонгування санкцій стосовно Росії.

Агентство Bloomberg повідомляє, що підтримувати продовження санкцій не будуть лідери Італії, Греції, Кіпру, Іспанії, Австрії, Угорщини та Словаччини.

На дводенному саміті ЄС, який триватиме 19-20 березня, налаштовані проти санкцій країни заявлять про свою позицію, вважає видання.

Для продовження санкцій, дія яких закінчується в червні, буде потрібна згода всіх 28 країн Євросоюзу. Видання зазначає, що Німеччина може змінити свою позицію щодо санкцій з міркувань прагматизму.

Зазначимо, прем’єр Польщі Єва Копач заявила, що Росія наростила свою військову активність біля кордонів Європейського Союзу, щоб збільшити тиск на лідерів ЄС перед самітом 19-20 березня.

Як повідомляв Кореспондент.net, на зустрічі президента Петра Порошенка 16 березня в Берліні з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, німецький лідер заявила, що Захід готовий до нових санкцій проти Росії.

Нагадаємо, західні країни з березня 2014 року вже кілька разів вводили санкції через позицію Росії щодо України. Останнім випадком застосування подібної практики стали обмеження, введені в лютому 2015 року, коли був розширений список санкцій ЄС.

Читайте також:  У Британії зробили жорстку заяву про Другу світову: Росія розізлилася

Шукайте деталі в групі Facebook