facebook

Міграційна служба на Прикарпатті знайшла 23 нелегалів

скачанные файлы (27)

Працівники міграційної служби Івано-Франківської області разом зі співробітниками поліції провели цільові профілактичні заходи з виявлення іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають на території України. Під час заходів під умовною назвою “Мігрант” перевіряли місця ймовірного перебування та проживання іноземців та осіб без громадянства, в тому числі готелі, вокзали, ринки тощо.


За результатами проведеної роботи складено 72 протоколи про адміністративні порушення, вчинені як громадянами інших країн, так і українцями, – інформує прес-служба УДМС України в Івано-Франківській області.

Зокрема, за порушення правил перебування в Україні до відповідальності притягнуто майже півсотні іноземців. Приміром, у Верховинському районі виявлено громадянина Російської Федерації, який після прийняття стосовно нього рішення про примусове повернення в країну проживання ухилився від виконання вказаного рішення у встановлений строк. За позовом УДМС України в Івано-Франківській області судом винесено постанову про його видворення за межі України.

Натомість 22 адміністративні протоколи складено щодо тих громадян України, які запросили в Україну іноземців у приватних справах, надали їм житло, але заходів до забезпечення у встановленому порядку їх своєчасної реєстрації не вжили.

За час проведення спеціальних заходів загалом було виявлено 23 нелегальних мігрантів, двох поміщено у Волинський пункт тимчасового перебування іноземців на підставі постанови суду, одного з них видворено за межі України. Відносно одного іноземця прийнято рішення про добровільне повернення в країну проживання, п’ятьом іноземним громадянам скорочено строк тимчасового перебування в Україні. 20 виявлених нелегальних мігрантів вирішено примусово повернути в країни проживання, трьом з них заборонено подальший в’їзд в Україну.

Джерело: http://kurs.if.ua

 

Читайте також:  В Україні змінили правила в'їзду через кордон для іноземців

Шукайте деталі в групі Facebook