facebook

Бойовики на Донбасі готуються до наступу, – ІС

На окупованих територіях створюється ресурсна база для подальшої ескалації конфлікту

29202


Командування “ДНР” і “ЛНР” продовжує використовувати перемир’я для нарощування бойового потенціалу, створення єдиної вертикалі управління, навчання особового складу, вдосконалення системи постачання.

Про це повідомляє керівник “Інформаційного спротиву”, народний депутат Дмитро Тимчук в Facebook.

“Росія активно нарощує процес перекидання та накопичення матеріально-технічних ресурсів “ЛНР” і “ДНР”, необхідних для подальшого ведення бойових дій з окупованих територій України – фактично створюється ресурсна база для подальшої ескалації конфлікту”, – пише Тимчук.

У той же час, за інформацією ІС, протягом останніх діб зафіксовані неодноразові спроби формувань бойовиків на Донбасі створити підстави для зриву “режиму перемир’я”.

“Провокації здійснюються шляхом обстрілу позицій українських військ і проведення ряду активних дій наступального характеру. Зокрема, в районі н. п. Майорський була зроблена спроба відтіснити українські підрозділи з їх передових позицій, активні обстріли з боку терористів зафіксовані в районі н. п. Широкино, Піски, Авдіївка”, – повідомляє Тимчук.

Зокрема, в районі Авдіївки піхотні групи бойовиків посилюються танковими взводами – 3-4 танка, які діють у ролі груп безпосередньої вогневої підтримки. У них також збільшилася кількість пересувних зенітних установок ЗУ-23-2 і мінометів на автомобільному транспорті. У свою чергу, в район Широкино бойовики стягнули 8 танків і 13 ББМ.

джерело tvi.ua

Читайте також:  За добу на Донбасі загинули шестеро українських військових - штаб АТО

Шукайте деталі в групі Facebook