facebook

НА ПРИКАРПАТТІ ЖІНКА НЕЗАКОННО ПРИВАТИЗУВАЛА ЗЕМЛЮ РАЗОМ ІЗ СУСІДСЬКОЮ ХАТОЮ (ВІДЕО)

У селі Тустань Галицького району, що на Івано-Франківщині, жінці вдалося приватизувати земельну ділянку разом із частиною сусідського подвір’я, на якому стоїть хата.



 0ef6af475ed13fe87874ee60d7a64d4f

Господарі у відчаї, адже будинок, де проживало кілька поколінь, тепер треба знести, щоб віддати сусідці землю.

 Уже 8 років Галина Сараб має невирішений земельний конфлікт із сусідкою. Через конфлікт сім’я пройшла суди двох інстанцій.

 

А про те, що сусідка Марія Обливана приватизувала частину своєї землі разом із сусідською хатою, дізналися випадково.

 

«По схемі державного акту ми маємо посунутися вперед та валити хату. Так, з нашого господарства залишиться «тільки 2 метри», – розповіла власниця господарства Галина Сараб.

 

Ані з сім’єю Сараб, ані з іншими сусідами, межі приватизованої території Марія Обливана не погоджувала. Відповідних документів постраждалі не знайшли і в сільській раді. Підтверджує це й пані Галина. Її земля теж межує з обійстям скандальної сусідки.

 

«Я також про приватизацію нічого не знала взагалі. Марія Обливана зі мною взагалі ні про що не говорила, не погоджувала, і не підписувала жодних документів», – наголосила сусідкаГалина Кухмістер.

 

Рішення сільської ради про приватизацію землі, датоване 1993 роком, жінки вважають фальшивим.

 

Марія Обливана, яка приватизувала частину сусідської землі разом із хатою, впевнена, ця територія ще здавна належала її родичам. Однак документів на землю вона так і не показала.

 

Натомість голова Тустанської сільської ради вирішувати конфлікт не береться. Каже, що на посаді він перебуває тільки 5 місяців.

 

До того ж,документів у цій справі сільська рада не має жодних, а на карті приватизованої землі, додав голова, така ділянка не позначена.

Читайте також:  ДТП на Прикарпатті: у водія-порушника в крові – 3,45 проміле алкоголю

 

Щоб відстояти свою землю, юристи радять жінкам усі зібрані документи знову подавати до суду. Однак їхню достовірність має підтвердити експертиза.

 

«На жаль, подібну експертизу людині доведеться оплачувати самостійно, а не за рахунок держави. Але ця експертиза може засвідчити, чи має місце підробка документів, і чи можна ним скористатися в реальному житті», – прокоментував адвокат Володимир Бандура.

Джерело: http://firtka.if.ua

Шукайте деталі в групі Facebook