facebook

Продукти, які непомітно у людей викликають звикання

Їжа може викликати звикання, як наркотики. Усе добре в міру, а якщо залежність заважає жити, потрібно з нею боротися.

1

Кава

Кавомани часто п’ють цей напій не для покращення самопочуття, а просто за звичкою. Вона викликає звикання, тому її краще замінити на зелений чай. За смаком він нітрохи не поступається, та й бадьорить не менше.

Шоколад


За плиткою шоколаду рука тягнеться в моменти смутку, стресу, депресії, нервового напруження. Це тому, що шоколад, потрапляючи в організм людини, стимулює вироблення ендорфіну, “гормону щастя”. Звідси і рефлекс. Але крім покращення настрою він ще псує фігуру та провокує появу висипань.

Солодка газована вода

Регулярне вживання таких напоїв може не тільки викликати звикання, а й кардинально змінити обмін речовин. Медики застерігають, що достатньо всього один місяць кожен день пити “шипучку”, щоб пігіршився метаболізм.

Сир

В твердому сирі міститься казеїн, який дослідники порівнюють з морфієм через його вплив на людський організм. Сир розслабляє, піднімає настрій і заспокоює. І в помірних кількостях він не шкодить, але потрібно знати міру.

Бургери

Бургери і хот-доги не тільки швидко коректують фігуру, доповнюючи її зайвими сантиметрами, а й впливають на обмін речовин і змінюють смакові переваги. Іноді можна себе ними побалувати, але перетворювати таке харчування в норму не варто. Вони завдяки добавкам викликають звикання.

Картопля фрі

Картопля фрі викликає сильне звикання, зокрема, тому, що в ньому міститься акриламід. Цікаво, що цей продукт не дає почуття ситості. З’ївши порцію такої картоплі, людині вже через 30-40 хвилин знову хочеться їсти. Вона дуже стимулює апетит.

Морозиво

Через високий вміст цукру і насичених жирів морозиво при регулярному вживанні не тільки додасть зайвих кілограмів, але і може перетворити людину на “вершкового наркомана”.

Читайте також:  Я – блондинка, але це не робить з мене поганого копа, – франківська полісменка Ірина Зелінська

Печиво, солодка випічка

Одне маленьке печиво з шоколадною крихтою завжди закінчується повною пачкою. Секрет будь-якої випічки з великим вмістом жиру і цукру такий як і у морозива.

Картопляні чіпси

Існує думка, що з’їсти одну “чіпсіну” неможливо. Але після неї мало хто зупиняється. Цьому явищу вчені навіть дали назву – гедоністична гиперфагия (поїдання чого б то ні було для задоволення, а не для насичення). На думку медиків, багато виробників додають в чіпси крім солі і спецій “тригери” – речовини, що стимулюють в мозку центр задоволення.

Копченості

Не можна точно дізнатися з чого складаються копчені продукти. Але факт залишається фактом: натурального м’яса там дуже мало. Там суцільні добавки та консерванти. Їжа такого насиченого смаку добре запам’ятовується смаковими рецепторами людини. Слід мінімізувати або виключити ці продукти з раціону. Ковбаси та шинка можуть провокувати набір зайвої ваги та проблем з серцево-судинною системою.

Піца

Жирна, солона і одночасно насичена рафінованими вуглеводами закуска сильніше шоколаду, чіпсів, картоплі фрі та бургерів стимулює зону задоволення. Тому і найбільше провокує звикання

Джерело: http://zt.ridna.ua

Шукайте деталі в групі Facebook