facebook

БУДІВНИЦТВО БІЛЯ МІСЬКОГО ОЗЕРА: ЯКИЙ СКВЕР ПРОПОНУЄ ЗАБУДОВНИК (ФОТО+ВІДЕО)

Bez-nazvi-1 (1)

 




В Івано-Франківську, а вірніше у тематичних групах соцмережі Facebook, з новою силою вибухнула тема будівельних робіт поблизу озера, зі сторони вулиці вулиці Ленкавського.

Тут вже зведена “коробка” одного будинку, ще під дві секції залитий бетон. Ділянку площею у 1,8 гектара, орендаря Ріафата Гасимова кілька років тому взялася освоювати фірма “ВАМБУД”. Хоча на цей момент забудовник обгородив парканом значно меншу територію. Нині ж, після тиску активістів, фірма готова віддати місту приблизно 1/3 ділянки під сквер, який за свої ж кошти “ВАМБУД” обіцяє облагородити.

 

Дане питання, про розподіл цілісної ділянки в 1,8 га, і мають винести на розгляд найближчого засідання міської ради.

 

Нова ініціатива не сподобалася окремим громадським активістам, через тиск яких “ВАМБУД” ще в минулому році відмовився освоювати інші 4 гектари землі біля озера, в районі 23 школи-ліцею. Представники цієї групи нині стверджують, що “ВАМБУД” не має права на освоєння цієї ділянки. Вони написали звернення до депутатів міської ради та міського голови, а для підтримки ініціативи створили сторінку в мережі Фейсбук, де й розмістили звернення.

 

“Галка” вирішила поцікавитися у компетентних і причетних до питання осіб, аби роз’яснили суть рішення, яке пропонують депутатам.

 

“Питання, яке виноситься не сесію, абсолютно не стосується забудови чи дозволів. Наше підприємство має свідоцтво на об’єкт незавершеного будівництва. З цим документом власник має право на оренду ділянки, під цією нерухомістю. Але на сесії буде розглядатися інше питання. Ділянку в 1,8 гектара, якою ми раніше користувалися, ми хочемо і готові розділити на дві частини. Там, де вже є споруда, залишити за “ВАМБУДом”, а іншу частину, в повному обсязі відвести і передати громаді міста, затвердити її під сквер. Тобто ділянку з одним кадастровим номером просимо розділити на дві частини”, – пояснив директор “ВАМБУДУ” Микола Ковальчук.

Читайте також:  У Нацвідборі на Євробачення 2019 оголосили список учасників

 

Також Ковальчук прокоментував розголос навколо ділянки.

 

На мою думку, це маніпуляції. Кажуть про незаконну забудову. Але це питання, проект рішення на сесію повністю відповідає чинному закону. Там немає жодної букви чи коми, яка незаконна. Зараз кажуть “не дамо забудувати” тощо. Ми навпаки, зменшуємо ділянку “ВАМБУДу” і віддаємо її під сквер для громади. Дехто, гарячі голови, використовують це питання у своїх цілях, або не дуже розуміються у суті цього сесійного питання”, – пояснив Ковальчук.

Bez-nazvi-2

 

Це підтвердив керівник управління земельних відносин міської ради Кирило Обладан.

 

В даний момент не приймається жодне рішення про передачу комусь цієї ділянки, продовження будівництва і тому подібне. Йде мова про поділ ділянки…Ця процедура повинна пройти, щоб ця ділянка в кадастрі, яка була однією суцільною, стала кількома з відповідними кадастровими номерами. Тобто зараз мова йде про технічну частину – дозвіл на  складання документації по поділу”, – говорить Обладан.

 

Своє бачення ситуації навів голова земельної комісії міської ради, депутат Володимир Яблонь.

 

Він наголосив, що обранці на сесії, а перед цим на профільній комісії, розглянуть питання про розподіл ділянки, якою раніше користувалася фірма “ВАМБУД”, на дві. Одну з них хочуть відвести під сквер.

 

Зараз мова йде про розділення ділянки площею у 1,8 гектара на дві частини. Ніякі дозволи на будівництво будинків чи щось таке не надаються, ніякої політики там немає. Як комісія прийме – побачимо у понеділок. Для мене тут політики немає, це вже підтримав міський виконавчий комітет. Шкода, що у нас будь-яке цікаве питання, суперечливе, зразу обростає політикою”, – прокоментував Яблонь.

 

Читайте також:  Сьогодні вночі на Житомирщині загинула вся сім’я з 8 осіб, серед них діти та онуки. Попередня версія – отруєння чадним газом (відео)

Тож у профільних управлінців мерії та ради зауважень до самого проекту по даній ділянці немає. Кажуть – тепер лише думка депутатів вирішить долю будівельного проекту і скверу.

Щодо скверу, то “ВАМБУД” вже показав, яким він може бути у відео та фото презентації. Масштабний і сучасний проект оцінювати читачам.

До слова, місцевий новинний ресурс “Курс” запустив інтернет-опитування думки громади щодо майбутнього конфліктної ділянки.

З величезним відривом (понад 80%), лідирує пропозиція “Нехай завершує розпочаті будови, але не більше, а взамін за власний кошт облаштує сквер”.

Відтак виглядає, що ситуація навколо забудови біля озера в очах громади не є такою однозначною, як здається на перший погляд.

Джерело http://www.galka.if.ua

Шукайте деталі в групі Facebook