facebook

На Прикарпатті кількість ДТП з потерпілими збільшилася майже наполовину

На території Івано-Франківщини спостерігається зростання як кількості дорожньо-транспортних пригод, так і їх прикрих наслідків. Про це на брифінгу повідомив т.в.о. начальника відділу безпеки дорожнього руху УПД ГУНП в Івано-Франківській області підполковник поліції Андрій Лібрик.

1

За його словами, з початку цього року сталася 171 ДТП з потерпілими, що на 48,7% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Внаслідок аварій 34 особи (+21,4%) загинули, а 221 (+79,7%) – травмовано. Серед постраждалих й майже три десятки неповнолітніх.

Найбільше автопригод цьогоріч було скоєно внаслідок перевищення водіями безпечної швидкості руху. Це 72 аварії, а минулого року цей показник був на 50 відсотків меншим. З цієї причини 13 осіб (+23,5%) загинули, а 107 (+137%) – травмовано.

Через керування автотранспортом водіями у нетверезому стані сталося 15 ДТП (+25%), у яких 3 людей проти 7 у минулому році загинули, а 22 людей травмовано проти 9 торік.

Внаслідок порушення водіями правил маневрування трапилася 21 (+75%) ДТП, у яких 4 (+300%) загинули, а 30, що вдвічі більше порівняно з таким періодом торік, травмовано.

Окремо Андрій Лібрик закцентував увагу на значному зростанні кількості порушень правил пішоходами. Приміром, через перехід дороги у невстановленому місці від початку року в області зафіксовано 19 ДТП (+850%), внаслідок чого 9 людей (проти 0) загинуло, а 11 (торік було 2) травмувалися.

Через неочікуваний вихід пішоходів на проїжджу частину дороги зареєстровано 15(+200%) ДТП, наслідком яких є 8 летальних випадків проти одного, а 9 людей при цьому травмувалися, що майже вдвічі перевищує минулорічні цифри.

В розрізі районів найскладніша ситуація спостерігається на Калущині, у Верховинському, Тисменицькому, Тлумацькому та Долинському районах.

«Поліцією проводяться профілактичні заходи, спрямовані на зниження аварійності, однак цей показник передусім залежить від свідомості і професійності керування автотранспортом водіїв. Адже, відповідно до статистичних даних, переважаюча більшість скоєних ДТП трапилися саме з їхньої вини і ці цифри з року в рік зростають,» – відзначив керівник відділу безпеки дорожнього руху.

Читайте також:  “Відгодували за державні гроші?”: У Мережі показали свіжі фото вбивці 11-річної Даринки. “В очах ні каплі співчуття”

 

Джерело: http://paralleli.if.ua

Шукайте деталі в групі Facebook