facebook

Обама заявив про необхідність вирішити конфлікт в Україні

Президент США закликав всі країни НАТО витрачати на оборону 2% від ВВП.
1

Президент США Барак Обама під час спільної зустрічі з прем’єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном заявив про необхідність вирішення конфлікту в Україні, повідомляється на сайті Білого дому. “Ми повинні продовжувати інвестувати кошти в НАТО для того, щоб ми могли виконувати наші зарубіжні зобов’язання від Афганістану до Егейського моря. Ми повинні вирішити конфлікт в Україні, і знову запевнити в підтримці наших союзників, які справедливо стурбовані російською агресією.

Усі члени НАТО повинні досягти мети альянсу витрачати на оборону 2% від ВВП”, – сказав Обама. Читайте також: Обама обговорив із Путіним виведення військ із Сирії та нагадав про Україну Раніше у Вашингтоні під час саміту з ядерної безпеки президент США Барак Обама зустрівся з українським президентом Петром Порошенком.

Після розмови Обама підтвердив готовність надати Україні третій транш в розмірі 1 мільярда доларів. Крім цього, президенти обговорили питання розвитку стратегічного партнерства між Україною і США. Крім того, Вашингтон анонсував виділення 335 мільйонів доларів для реформування сектору безпеки та оборони в Україні. З 2014 року США вже надали Україні військову допомогу на 260 мільйонів доларів, включаючи постачання наметів, бронежилетів, тепловізорів, транспортних засобів, медичного та інженерного спорядження, портативних радіостанцій, противоминометных радарів і патрульних катерів.

У той же час, Сполучені Штати не постачають Україні летального озброєння. Однак, як заявив сам Обама, Україна, яка не є членом НАТО, є вразливою перед військовим домінуванням Росії не залежно від того, що США будуть робити.
Джерело: http://dt.ua

Читайте також:  У Харкові попри карантин відгуляли концерт Олі Полякової: поліція відкрила провадження (фото, відео)

Шукайте деталі в групі Facebook