facebook

США перекинули до Чорного моря винищувачі F-22 Raptor

Америка вперше посилює східноєвропейських союзників НАТО такими сучасними літаками.

1

Два американські винищувачі F-22 Raptor у понеділок вилетіли в регіон Чорного моря, на авіабазу, яка розташовується на березі Чорного моря в Румунії і стане місцем їх постійної дислокації. Про це пише Reuters з посиланням на представників американського командування в Європі.

“Літак дозаправки KC-135 вилетів з двома винищувачами F-22 Raptor з Великобританії на румунську авіабазу “Михайло Когелнічану” в регіоні Чорного моря”, – йдеться в повідомленні. Ці літаки будуть приймати участь у навчаннях. Також підкреслюється, що перекидання сучасних літаків говорить про підтримку східних союзників США по НАТО.

“Ми тут сьогодні, щоб продемонструвати нашу здатність приймати F-22 в будь-якому місці”, – заявив командир американської ескадрильї Даніель Леховскі. США вперше підсилюють східноєвропейських союзників НАТО такими сучасними літаками. Читайте також: США та НАТО переходять до політики “відлякування” у Східній Європі – Брідлав Раніше повідомлялося, що спочатку винищувачі п’ятого покоління F-22 Raptor будуть розміщені у Великобританії, а потім передислокуються на бази НАТО.

Вперше F-22 Raptor були розміщені в Європі в серпні 2015 року. Тоді на авіабазу Шпангдалем в Німеччині прибули чотири винищувачі п’ятого покоління F-22 Raptor, один стратегічний військово-транспортний літак C-17 Globemaster III і близько 60 військовослужбовців.
Джерело: http://dt.ua

Читайте також:  Країни ЄС і НАТО повинні підтримати Україну в умовах російської агресії

Шукайте деталі в групі Facebook