facebook

Україна отримає 40 млн євро на сховище ядерного палива з ЧАЕС

Гроші виділяє Європейський банк реконструкції і розвитку.

ITAR-TASS-Aleksey-Ivanov


Кабінет міністрів України та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) домовилися про виділення додаткових 40 млн євро на будівництво сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2).

Відповідний меморандум підписаний у вівторок в рамках заходів з нагоди 30-х роковин аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Угода від української сторони підписав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, від ЕБРР – президент банку Сума Чакрабарті.

Так, третє угоду про внесення змін до Грантова угода між урядом України та Державним спеціалізованим підприємством “ЧАЕС” як одержувачем і ЄБРР передбачає додатковий грант в сумі 40 млн євро для фінансування будівництва СВЯП-2.

  • СВЯП-2 призначений для прийому, підготовки до зберігання і безпосередньо зберігання відпрацьованих тепловиділяючих збірок (ВТВЗ) і відпрацьованих додаткових поглиначів (ВДП), які на Чорнобильській АЕС.
  • Напередодні міжнародні донори на конференції зі збору коштів на рахунок ядерної безпеки в Києві ухвалили рішення про додаткові внески на реалізацію чорнобильських проектів на загальну суму 87,5 млн євро, в тому числі ЄБРР підтримав рекомендацію щодо виділення додатково 40 млн євро.
  • Віце-прем’єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко повідомив, що для закінчення проектів на Чорнобильській АЕС Україна виплатила 3,58 млн євро заборгованості і додатково внесла ще 1,4 млн євро.

Джерело: http://ukr.segodnya.ua

 

Читайте також:  В Індонезії розбився пасажирський Boeing 737

Шукайте деталі в групі Facebook