facebook

Зарплата українців у Польщі в середньому становить 460 євро

Всього у минулому році на тимчасову чи постійну роботу в сусідню країну їздили близько мільйона громадян України.

125164

В Національному банку Польщі підрахували, що в середньому зарплата українських заробітчан сягає 2000 злотих після відрахування усіх податків і медичної страховки.

Як повідомляє “Польське радіо”, ця сума приблизно дорівнює 460 євро. При цьому, приміром, люди, які працювали у сфері хатньої допомоги, отримували до 1800 злотих “чистими”, а будівельники – 2700 злотих. Також у відомстві стверджують, що в Польщі заробітчани витрачають близько третини заробленого, а решту відправляють в Україну.

Загалом українці заробили в сусідній країні близько 8,4 мільярдів злотих, або 2 мільярдів євро. За даними польського нацбанку, 94% усіх українців, які відвідали Польщу, приїжджали в країну з метою працевлаштуватися. Польські працедавці видали 760 тисяч заяв про намір взяти на роботу громадянина України. Цей документ потрібен, щоб легально працювати півроку в сусідній країні без відкриття робочої візи.

Польське видання Newsweek раніше писало, що МЗС Польщі перекручує правду про заробітки українських іммігрантів. Наплив трудових мігрантів в Польщу є настільки новим явищем, що економісти ще не встигли правильно дослідити його. “Але в цілому вплив українців на польську економіку позитивний.

Праця кожного іноземця збільшує наш ВВП”, – пояснює професор економіки з Інституту Лазаря у Варшаві Мацей Кжак. У свою чергу, видання Sueddeutsche Zeitung писало, що Польща видає за прийом біженців працевлаштування українців. Німецька газета додає, що більшість громадян України, які приїжджають у сусідню країну – це студенти, українці з польським корінням і тисячі заробітчан.

 

Джерело: http://dt.ua

Читайте також:  На угорсько-українському кордоні прикордонник вчинив самогубство

Шукайте деталі в групі Facebook