facebook

Чехія не впорається без українських “заробітчан”

Уряд Чеської Республіки затвердив програму, що дозволяє прийняти на роботу 500 фахівців з України. Такою інформацією поділився портал “Експрес”.

2918a6ecabd5da5727598a0b2d3733f1

Станом на березень 2016 року у 10 мільйонній Чехії незайнятими є 117 тисяч робочих місць. Мова насамперед про будівельну галузь, машинобудування та про охорону здоров’я. Чеська Республіка набирає висококваліфікованих та фахівців середньої ланки.

Речник міністерства закордонних справ Чехії Міхаела Лаґронова розповіла, що уряд збільшить кількість працівників, які в Україні приймають заяви на роботу. Зараз вирішується питання, чи будуть збільшувати працівників на 5 чи 10 осіб. Якщо так станеться, то кількість заяв на працевлаштування збільшиться вдвоє.

Брак інженерів, фахівців-будівельників змусив змінити систему міністерства промисловості на торгівлі. У відомстві тепер самі налагоджують прямі контакти з українськими колегами на місцях. Тепер вони можуть домовлятися з чеськими консульствами про оформлення віз і документів.

Майбутній працедавець долучається до проекту, маючи кандидатів на працю з України. Хто і за яких умов може дістати працю можна дізнатися на офіційному сайті міністерства. Бажаючим отримати роботу в Чехії не потрібно стояти в черзі Visapoint.

Як повідомили в міністерстві промисловості Чехії, найбільше там зацікавлені у будівельних інженерах з України та фахівцях з інформаційних технологій, електротехніках, медиках – від медичних сестер до хірургів.

Нагадуємо, працевлаштування Українців кілька разів публічно підтримував президент Чехії Мілош Земан, особливо відзначаючи їхню працьовитість.

 

Джерело: http://znaj.ua

Читайте також:  Лопатами і гілками: заробітчани гасили пожежу в Польщі (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook