facebook

Які знаки та символи є небезпечними для християн (фото)

Чимало людей, серед них особливо молодь, носять різні символи та емблеми, наприклад, почепивши на шию, витатуювавши на тілі, приколовши до рюкзака, куртки, або помістивши їх на інші елементи гардеробу. На жаль, часто вони не до кінця розуміють сенсу, який містять ці символи. Трапляється, що то емблеми, не лише суперечні науці Христа і Його Церкви, а й безпосередньо звернені проти Христа, передають Версії з посиланням на“Духовний дзвін”. Це тим більш сумно, що носять їх також і християни. А св. Павло заохочує нас і застерігає: «Усе перевіряйте; тримайте те, що добре, і стримуйтесь від усякого роду лукавства» (1 Сол 5,21-22).

ТРІКВЕТР

store_apendix_big926_3263

Трікветр (також трікветра, тріквестр, від лат. Triquetrum – tri, три і quetrus, що має кути) – стародавній орнаментальний і сакральний символ народів Центральної та Північної Європи.

У бронзовому столітті трікветр був одним з символів руху Сонця, зображував основні положення світила на небозводі (три кути відповідали сходу, зеніту і заходу); оновлення життя, у відповідності з цим – створення, буття і руйнування – таємницю цілісності та безперервності. Знак був досить поширений серед північних народів Європи – кельтів, фризів, скандинавів. Він символізує тріаду і є символом морського бога Мананнана, або Одіна. У скандинавській і тевтонській символіці символ пов’язаний з Тором. У ранньому християнстві були спроби використовувати трікветр як символ Пресвятої Трійці, але в цій якості символ не набув поширення. У магазинах він продається саме як символ Трійці, але християнського символу Трійці не існує!

СОНЯЧНИЙ ХРЕСТ

images

В основному цей символ присутній на кельтських хрестах. Зазвичай їх називають «сонячними хрестами». Такі рівнопроменеві хрести мають глибокі язичницькі корені, як і символи на них.Вони доповнюють і підсилюють символіку знаку, подібно до символів на пентаграмі. Цей знак символізує Сонце, повітря, землю і воду в єдності, а також циклічність і замкнутість (див. інь і янь).Такий хрест був введений в якості символу окультного нацистського угрупування «Анненербе» Германом Віртом. Після закінчення Другої світової війни хрест стає загальновизнаним символом неофашистського руху і використовується замість компрометуючої свастики.




КЕЛЬТСЬКИЙ ХРЕСТ

HnaqjJJ4C7w

Існує християнська форма кельтського хреста, т. зв. хрест св. Патріка, або Іони, місіонера, який відкрив для Ірландії християнство. Згідно з легендою, кельтський хрест – це об’єднання хреста, символу християнства, і символу Сонця. Для людей, що навернулись з язичництва до християнства, він уособлював ідею сонячного божества. Кельтський хрест з’єднує архаїчне колесо мандали з християнським хрестом, а значить – об’єднує давні язичницькі звичаї з новою вірою, яка прийшла до кельтів.

Хрест із троянд – символ філософської секти «розенкрейцерів», яка займалася особливим видом магії з використанням алхімії.

У християнській формі такого хреста обов’язково повинно бути зображення розп’ятого Христа.

ВОДАН

Атрибут бога Одіна (Водан). Він символізує міст у інший світ, до вищої енергії та знання. Також означає гармонію всесвіту і людини. Поперечні рамена означають світ нематеріальний, вертикальні рамена фізичний світ, землю. На цей хрест спирається коло, символ єдності і повноти. Кельтський хрест походить від язичницьких вірувань, сьогодні він використовується неопоганами і націоналістами. Скінхеди використивують цей знак замість забороненої свастикі. Існує християнська форма цього хреста з довшою нижньою частиною.

ХРЕСТ НЕРОНА

«Зламаний хрест», «Пацифік» – знак, по якому розпізнають пацифістів. Окультний символ. У магазинах продається як емблема пацифістських рухів.

«Зламаний хрест» – символ боротьби з християнством. В окультизмі він означає занепад християнства, символ чорної магії. Під час Другої світової війни нарівні зі знаком свастики використовувався в окультних практиках, з якими були пов’язані СС (спеціальні частини німецької армії). У сатанізмі цей хрест застосовується під час проведення чорних мес.

Можливо, що цей символ походить від рун (стародавні рунічні письмена).Сьогодні руни використовуються виключно як містичні символи для ворожіння, замовляння предметів, а також в татуюваннях і оберегах. Зазвичай руни наносять на камені, проте ворожки і виробники амулетів користуються рунами, намальованими або зробленими з дерева, шкіри, кісток і навіть солоного тіста.

Кожна руна в магічній практиці має своє значення. Вважалося, що руни служать мостом, який з’єднує людину з древніми богами. Адольф Гітлер використовував руни в нацистській символіці. Так, символом фашистських загонів або спеціальних частин німецької армії були дві білі руни «SS» на чорному тлі. Більш того, руни зустрічаються в символіці різних дивізій, організацій і в нагородних знаках.

Дж. Р. Р. Толкієн у своїх книгах описував алфавіти, створені ним спеціально для мов народів Середземномор’я. Толкієн сконструював два писемності – незграбні руни Кирті і округлі руни Тенгвар.

У серії книг про Гаррі Поттера в школі чарівництва є предмет «Вивчення стародавніх рун». Наприклад, в четвертій книзі фігурує «Кубок вогню», на якому були висічені руни. «Казки менестреля Бідла» в сьомій книзі повністю написані рунами.

Крім того, руни часто згадуються в деяких фантастичних художніх фільмах, серіалах, а також в комп’ютерних іграх.

1. Хрест Нерона, зламаний хрест, але без кола, є символом боротьби з християнством.

2. В окультизмі означає крах християнства, язичницький знак чорної магії, який використовували нацистські групи СС.

3. У сатанізмі символ, використовуваний під час здійснення чорних літургій.

4. Пацифік (англ. peace – мир), знак пацифістів.

ПЕНТАГРАММА

store_apendix_big288_1038

П’ять стихійmargin: 5px 5px 5px 5px; перебувають у постійному русі і гармонії, взаємно породженні (вода породжує дерево, дерево – вогонь, вогонь – землю, земля – метал, а метал – воду) і у взаємному подоланні (вода гасить вогонь, вогонь плавить метал, метал руйнує дерево, дерево – землю, а земля засипає воду). Це древня сігіла, яка має різну інтерпретацію.

Читайте також:  Знаки та жести водіїв: що вони означають мовою автомобілістів

 

П’ятикутна зірка – це релігійний символ (сатаністів) і в той же час символ магічного мистецтва в чаклунстві. Належить до давньої групи сігілав «печать». За своєю суттю сігіли означають бажану мету або результат, поміщений в предметну оболонку.

Перевернута пентаграма (символ чорнокнижної магії), часто із зображенням голови козла, означає сатану. На цьому знаку можуть бути інші символи – 666 або перевернутий хрест, а також літери єврейського алфавіту, які означають чотирьох тварин і душу людини, показують перемогу матерії над духом. Пентаграма може бути закритою, тобто. знаходиться в кільці, всередині змії, яка поїдає свій хвіст.

Язичник не тільки вірить в існування злого духа, але й служити йому. Злий дух для нього таке ж божество, як і добрий дух. При цьому гнівним темним богам і їх умиротворенню часто надавалося більше значення, ніж світлим. У відношенні до злого духа християнство має зовсім іншу позицію.Незалежно від причин, що спонукали людину носити такий медальйон або прикрасу, воно ставить цю людину в ряд з тими, хто поклоняється темним богам, які беруть свій початок у стародавньому язичництві, – і це повністю суперечить самій першій заповіді “Не май інших богів, крім Мене!”.

ХРЕСТ ЯК ОЗДОБА

Вдягання хреста в якості прикраси не має нічого спільного з вірою і тим, що хрест символізує.

Ювелірні вироби з дорогів металів, часто інкрустовані дорогоцінними каменями, виглядають гарно, як прикраса, але є недоречними для християнина, бо чи йдеться тут про пам’ять Хреста, на якому віддав життя Ісус?

ЄГИПЕТСЬКИЙ ХРЕСТ

(Anch, ankh, ankch, ключ Ніла, ключ життя, єгипетський хрест)

Анх знак походить від давньої культури Єгипту, де, як ієрогліф, означав життя, родючість і зачаття бога-сонця. Був пов’язаний з уявленнями про подолання смерті, з чого виникла назва “ключ життя”. Останнім часом цей знак став талісманом деяких груп, що займаються окультизмом та езотеричним знанням, для яких символізує статеву розбещеність. Завдяки своїй формі, нагадує хрест, він часто носиться неосвіченими християнами.

Анх – єгипетський символ життя людського, і божественною, і всього всесвіту. Анх – це ключ до таємних знань, до прихованої мудрості, символ сили, влади і завіту. Анх означає безсмертя і майбутнє життя. Є думка, що це одна з форм дерева життя. З таким амулетом ховали людей, щоб мати впевненість, що після смерті людини чекає життя в іншому світі. В кінці 60-х років Анх був поширений як символ миру, пропаганди «вільної сексуальності». У сучасному світі Анх є емблемою сексуальних меншин.

 

Дія знаків знаходиться у сфері «закону жертви»: будь-яка подія є результатом якогось обмеження. Закон жертви є загальним законом – будь-яка дія вимагає, як мінімум, витрат, тобто жертв, сил і, звичайно, інших ресурсів (знарядь праці, часу, грошей і т. д.). Всі практики, пов’язані з окультизмом, такі, як магія, екстрасенсорика, астрологія, спіритизм, нумерологія і усвідомлений сон, герметизм, алхімія, паронормальність, езотерика, забобони, міфи – вимагають такої жертви, а знаки трактуються як «гроші», що дозволяють «викупити» певну подію, явище чи дію.

Однак, незалежно від розуміння символічного значення знака, від того, чим є даний символ, якщо він накреслений без помилок, то неминуче дасть «ефект», так як він є тим, що він є. Нерозуміння значення (і дії) символу може призвести до несподіваних результатів, і не виключено, що до найбільш руйнівних.

Сучасне ворожіння грунтується на древній первісній, майже тваринній, вірі людини в те, що закономірностями природи і станом людського організму можуть управляти деякі люди. Сучасна людина може сміятися над пропозиціями магів, ворожок і лікарів, але серйозно захворівши чи при інших життєвих проблемах, він іноді вірить, що може викликати до себе прихильність якихось сил. При цьому людина звертається до людей, які претендують на роль Бога і володарів сил природи. А Бог не просить, Він ясно говорить: «Не май інших богів, крім Мене!”

Християнин носить медальйон, як знак довіри до Божої Матері. Образ допомагає вірити в її невпинну допомогу, особливо в хвилини спокуси, скорботи і ін. Християнин не вірить, що цей медальйон «магічно» захищає його від всіх неприємностей, але всім серцем вірить, що в різних ситуаціях, коли Божественне Провидіння це допускає, з ним не станеться найгірша біда – відхід від Бога і втрата вічного життя.

Той, хто носить медальйон, не просить щастя, а просить бути стійким у вірі в будь-якій, навіть у найгіршій, ситуації. І це буде найбільшим щастям.

Надія на те, що магічний перстень захистить від неприємностей і принесе удачу, є обманом, який випливає з нашої людської схильності не брати на себе відповідальність за те, що ми робимо. Хіба можна дійсно позбутися бід, негараздів і страждань? Наш життєвий досвід показує, що ні, і ніякий амулет не змінить цього. Але прихильність до талісманів, наївна віра в їх дію знищує в людині прагнення боротися з труднощами по-християнськи, тобто з вірою в те, що щоденний хрест несе в собі глибокий рятівний сенс. І тільки довіра до Божої любові є тим єдиним засобом, який дійсно рятує життя. Саме цей принцип нашої релігійності – здатність завжди довіряти Богові – християнин знищує в собі, носячи амулети.

РОЗОХРЕСТ

Гностична секта Розохрестців використовує символ золотого хреста з вміщеною в середину трояндою. Цей знак відноситься до езотеричних ритуалів розенкрейцерів і спіритизму, просуває ідею реінкарнації і трансфігурації.

 

Проголошує пантеїстичне мислення про тотожність духовного і матеріального світу. Визнавці цих течій твердять, що Ісус був звичайною людиною, що через самовдосконалення і самопізнання досягнув універсальної свідомості космічного Христа. Розохрестці є ідеологами, які являють собою суміш різних релігій та вірувань, прекрасно вписуються в сучасну течію псевдодуховності New Age.

Читайте також:  Нова “проблема” на дорогах для водіїв: на що слід звернути увагу?

Рекламні буклети цієї організації мають ще інший знак – коло з вписаним трикутником і квадратом, символами нескінченності, Трійці і таємного знання. Ідеологи руху використовують терміни запозичені з християнської теології, але, як правило переробляють їх значення згідно з власною моделлю дійсності.

ПЕРЕВЕРНУТИЙ ХРЕСТ

Перевернутий хрест, використовується в окультних і сатанинських ритуалах, його часто носять послідовники цих “переконань”.

МОЛОТ ТОРА

w660_h440_crop

Походить від німецьких і скандинавських язичницьких вірувань, де згадується Тор, бог-гром. Молот служив Торові для зламання всіх бар’єрів і перешкод, які стояли на дорозі до щастя. Символізм амулета може бути ототожнений з гедонізмом, досягненням мети не враховуючи пекельні наслідки.

666 ( FFF )

666 це ім’я апокаліптичного звіра:

“І я побачив іншого звіра, що виходив із землі; і мав він два роги, подібні до ягнячих, але говорив як змій. І він виконував усю владу першого звіра перед ним, і робив так, щоб земля і ті, що живуть на ній, поклонялися першому звірові, якого вилікувано від смертельної рани. І робить великі чуда, й вогонь зводив з неба на землю перед людьми, і ошукує мешканців землі знаками, які дано йому робити перед звіриною, намовляючи мешканців землі створити образ того звіра, що має рану від меча і вижив. І дано йому одухотворити звіриний образ, щоб зображення звіра заговорило, і зробив так, щоб той, хто лиш не поклониться зображенню звіра, був убитий. І робить так, щоб усім – малим і великим, багатим і бідним, вільним і рабам – було дано їм знак на правій їх руці або на їхніх чолах; і щоб ніхто не зміг нічого купити, ні продати, а тільки той, хто має знак імени звіра або число його імени. Тут – мудрість. Хто має розум, хай почислить число звіра, бо число є людським. І це число – шістсот шістдесят шість” (Одкр 13, 11-18).

Цей знак використовується як символ сатаністів, також присутній у вигляді FFF (“F” є шостою буквою латинського алфавіту).

ГЕКСАГРАММА

125tl

1. Відомий символ іудаїзму (зірка Давида, зірка Сіону), використовувається цією релігією від ХІІ століття нашої ери, а від XVII століття, прийнятий в якості емблеми на прапорі Ізраїлю.

2. Щит Соломона – єврейський амулет призначений для захисту від сил зла і нечистої сили. За віруваннями, він повинен був дати віру і надію, а також допомогу небес, щоб виправити “зіпсутий світ живих.” Носіння талісману мало б “сприяти” добрим справам і подавало б “хороший приклад” іншим, у дорозі до святості і спасіння.

3. Окультна гексаграмма відома як печатка Соломона, але насправді вона не має ніякого зв’язку з біблійною постаттю царя. Згідно окультистів, цар Соломон цим знаком мав заклинати демонів і прикликати ангелів. Крім того, як печатка Самаеля – магічний символ мав би сприяти досягненню більш високого рівня посвяти і служити в якості захисту від злих чар.

Система протилежностей – гексаграма висловлює алхімічну символіку з чотирьох елементів: води, вогню, землі, повітря. Їх поєднання є символом первинної матерії, єдності, а також складності всесвіту, синтез протилежних елементів. Стосується також для опису духовного шляху людини, який спрямований на поліпшення рівноваги і балансу між різними імпульсами і схильностями.

 

Гексаграм в алхімії може бути описаний різними способами. При чотирьох бічних кутах описані характеристики речовин: тепло – сухість – вологість – холод, з посиланням на характеристики елементів (наприклад, земля: холодна і суха; повітря: тепле і вологе). Іншим методом опису є розміщення семи алхімічних символів основних металів (срібло, мідь, ртуть, свинець, латунь, залізо), та сімох тіл Сонячної системи (Місяць, Венера, Меркурій, Сатурн, Юпітер, Марс), а всередині було сонце і золото, як символ досконалості.

Масонство – гексаграма в масонстві – як і в алхімії – символ первинної матерії, складності і в той же час єдності всесвіту. Гексаграма, як правило, обмежена колом, а в середині вписане єврейське ім’я Бога, Єгова. Проте частіше зустрічається в масонстві пентаграма, що має назву вогняної зірки.

Янтра

Велика Янтра – знак, що виводиться з Далекого Сходу (індуїстський тантризм). Трикутник, що вказує  вершиною вниз, символізує жіночий початок світу. Чоловічий початок символізує трикутник з вершиною спрямованою вгору. Таким чином, знак являє собою поєднання чоловічого і жіночого.

ГОР (ОКО УДЖАТ)

Єгипетський символ бога сонця Гора, зображеного у вигляді сокола, або представлений у вигляді людини з головою цієї птиці. Язичницький талісман, який виробляли в свято природи, його носили, щоб поліпшити зір, здоров’я, родючість.

ФЕН-ШУЙ

 

Деякі з типових амулетів Фен-шуй: статуя Будди, символ турботливого духу і буква-знак.

show

Даосизм є переконанням, заснованим на філософії і ідолопоклонстві, народних забобонах і магії. З нього виходять параокультні небезпечні практики, такі як медитація в русі (тай-чи), ворожіння (Книга змін І-Цзин) і фен-шуй: метод окультного дизайну інтер’єру. Відповідно до принципів фен-шуй властиве місце побутовим елементам визначає потік “чи”, що призводить до поліпшення самопочуття, і навіть матеріального успіху. Для цього служать також “ремедії” – магічні символи, цифри, знаки китайського алфавіту, гірські кристали та інші талісмани. Правила пошуку і вибору елементів пов’язані з біолокацією, ворожінням і фетишизмом, а, отже, стоять в глибокому конфлікті з християнським вченням. Слід підкреслити, що у фен-шуй Хрест вважається предметом, що несе шкідливу енергію (!). Проте пропагується необмежене використання статуй Будди та інших далекосхідних ідолів.

Читайте також:  Які знаки посилають нам наші янголи-охоронці: їх не можна ігнорувати!

ІНЬ-ЯНЬ

Цей знак, який часто носять як амулет походить від даосизму, де він символізує дві протилежні енергії простору в стані гармонії. Інь (чорний) означає жіночий початок, ніч, землю, руйнування, пасивність. Янь (білий) включає в себе такі елементи, як мужність, світло, небо, творчість, діяльність. Згідно даосизму, обидві сили знаходять спільне джерело у первинній енергії тай-чи. Інь і янь доповнюють одне одного, що символізують крапки. Це також означає, що немає абсолютного добра чи зла.

Звичайно, даоська теорія не має нічого спільного з істинами католицької віри. Бог не є енергією, але Особою, в свою чергу демони також є особами. Бог є Всемогутній Творець, а всі інші лише обмежені істоти. Діла Божі за своєю природою добрі і жодною мірою не доповнюються і не компенсуються злом. Бог не має початку і кінця, це повнота Буття, проте зло не вічне і з’являється тільки від першого гріха. Бог є Господом Всесвіту, а сатана тільки узурпатором, який хотів бути рівним Всевишньому.

Інь-янь здобув популярність зі зростаючим інтересом до New Age – світоглядом, який східні вірування змішав з християнською думкою.

Існує також різновид знаку інь-янь, оточений колом і вісьмома тріаграмами, що виражає прапричину виникнення всесвіту. Цей уклад пов’язаний з магічною системою ворожби тай-чи і використовується в якості амулета від злих сил.

ДОШКА УІДЖА

Дошка Уіджа є одним з найпопулярніших аксесуарів спіритуалістів і використовується як засіб спілкування з духами, а насправді з дияволом. Хто бачив фільм “Егзорцист – Той, що виганяє диявола” знає, що причиною одержимості дівчинки Ріган була забава дошкою уіджа і спілкування її з якимось капітаном Хоуді. Таких історії, на жаль, дуже багато. Злий дух не спить. Дошка для спіритичних сеансів, – а також предмети з подібною функцією – ведуть прямо до злого духа.

ПЕРСТЕНЬ АТЛАНТІВ

Перстень атлантів – один із способів дії зла, укладення та відкидання Ісуса, єдиного Цілителя і Захисника людини. Сьогодні це дуже популярний амулет. Рекламна література оповідає про силу цього знаку, який нібито дає потужний захист від агресії, зла, аварій, викрадення, а також від чар і вроків.

Символіка цього персня до кінця не відома. Він був знайдений при розкопках в Єгипті в 1860 р. археологом Марком д’Аржаном. Гробниця, де проводилися розкопки, належала верховному жерцеві. Кільце привернуло багато уваги. Його символіка була досить складною і дивною, оскільки не супроводжувалася ієрогліфами. Фахівці відзначають, що кільце досить давнє, йому кілька тисяч років, значить, воно несе в собі древню символіку персня: об’єднавча ланка тілесного і підсвідомого, архетип безперервності, вічності і всеосяжної влади і, імовірно родом з Атлантиди (звідси і його назва).

Торговці кільцями атлантів запевняють, що цей талісман нібито створює потужний захист від різного зла, а також захищає від багатьох (майже всіх) хвороб або звільняє від них. Крім того, кільце немов наділяє людину цілющою силою. Напевно, найбільша шкода полягає втому, що люди не знають справжнього значення цього символу.

Перстень атлантів дуже добре відомий екзорцистам. Він був одним з перших амулетів, які вводили людей в різні форми окультизму. Той, хто носить кільце атлантів, дуже легко і швидко починає виявляти цікавість до гороскопів, ворожіння на картах, магії або інших подібних практик, що суперечить першій Божій заповіді, і що може призвести до підпорядкування злим духом. Історія однієї 19-річної дівчини, яка довгий час носила кільце атлантів, говорить про те, що нею опанував злий дух. Для свого духовного звільнення вона зробила дуже багато: сповідалася, відкинула окультні практики, хоча це було дуже важко зробити, прийняла святе Причастя. Але коли дівчину попросили зняти з пальця каблучку атлантів, вона ховала свої руки за спину і сильно кричала. Змучена злим духом, вона проходить курс лікування в психіатричній лікарні.

Перстень атлантів, по суті, є нічим іншим, як символом приналежності до ворожого нам світу. Нам, викупленим Христом, не варто мати ніякого контакту з цим світом.

ІСЛАМСЬКІ ТАЛІСМАНИ

 

Так звані захисні кільця, амулети для захисту власника від злих духів, привидів, демонів і злорічь.

Ісламські талісмани часто містять вірші з Корану, які спеціально мають охороняти від нечестивої сили і принади.

АНГЕЛЬСЬКІ ТАЛІСМАНИ

 

Серед багатьох талісманів набирають щораз більшої популярності талісмани, амулети з ангелами. Часто на них написані імена ангелів, до яких вони взивають. Наступні імена мають небіблійне походження (кабала, писання неканонічні, тексти гностиків, іслам, окультизм) Шаткіел, Шахакіел, Баракіел, Барахіел, Барадіел, Сідріел, Пазріел, Аніел, Кафціел, Самаел, Камаел, Камале, Задкіел, Зафкіел, Уріел, Аріел, Фануел, Ханіел, Азрале, Ізрафел, Метатрон, Разіел, Цефкіел, Хамаел, Ханіел, Саріел, Серакел, Реміел, Єреміел, Єрахміел, Єхудіел, Семіел, Оріфіел, Захаріел, Сеалтіел, Хамуел, Йофіел, Задкіел.

Писання згадує три імені архангелів: Михаїл, Гавриїл і Рафаїл (див.далі лапок). Носіння амулетів з зображенням одного з архангелів не змінює того факту, що ми маємо справу, однак, з талісманом. Це не згідне з християнською вірою і благочестям, бо такі талісмани є пропаговані в окультизмі, у ворожінні, магії, езотериці і т.д.). Одним з таких паганих прикладів ставлення до ангелів є так звані “Ангельські карти”, де, посилаючись на якісь таємничі писання про ангелів, люди ставляться до них магічним чином.
Тепер Ви знаєте, які символи не повинні носити!

Це ще не всі, які існують, можуть бути й інші!

Так що будьте обережні, бо Ви піддаєте себе та близьких реальній небезпеці!

джерело versii.if.ua

Шукайте деталі в групі Facebook