facebook

Порошенко затвердив зміни до закону про особливий статус частини Донбасу

У документі зазначається, що окуповані бойовиками райони отримають спеціальний статус після виборів

poroshenko_epa_47-437x277

Президент України Петро Порошенко затвердив зміни до закону про особливий порядок місцевого самоврядування в підконтрольних бойовикам районах Донбасу.

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Як зазначено на сайті президента, нововведення мають на меті “нормалізацію суспільно-політичної ситуації” та налагодження роботи органів місцевого самоврядування у цих районах після проведення там місцевих виборів.

Ці вибори мають відбутися за українським законодавством та за участі міжнародних спостерігачів.



“Окремо наголошується на необхідності виведення усіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, бойовиків та найманців з території України, недопущенні їх незаконного втручання у виборчий процес”, – йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

Згідно з оновленим законом, райони Донбасу, які контролюють самопроголошені “ДНР” і “ЛНР”, отримають спеціальний статус самоврядування лише після проведення місцевих виборів за описаних вище умов.

У Російському МЗС вже заявили, що такими змінами Україна порушила Мінські домовленості, та закликали Німеччину й Францію оголосити “спільний тристоронній демарш” Києву.

У “ДНР” і “ЛНР” також відмовилися визнавати поправки, не погоджені з ними, та погрожують відновленням активних бойових дій.

джерело bbc.co.uk

Читайте також:  Черговий гумконвой вирушив з РФ на Донбас

Шукайте деталі в групі Facebook