facebook

По інтелекту ворони не поступаються шимпанзе

Ворони, галки й інші представники сімейства воронових, можливо, невдовзі змусять нас по-іншому сприймати вираз «пташині мізки». У задачки на кмітливість вони демонструють не менші успіхи, ніж шимпанзе. Про таких висновках повідомляє робота, опублікований нещодавно у журналі Лондонського королівського товариства.

26693028256_10a3538156_z


Ученим давно відомо, що розмір мозку сам по собі не є показником інтелекту. Нова робота, проведена міжнародною групою дослідників, підтвердила, що інтелект значною мірою визначається структурою мозку і кількістю що містяться в ньому нейронів.

В ході дослідження птиці проходить тест «циліндр», який раніше використовувався для з’ясування інтелектуальних здібностей різних видів приматів. В експерименті брали участь п’ять воронов, десять галок і десять новокаледонських ворон. Вчені поміщали харчову приманку всередину прозорої трубки і спостерігали за діями птиці: здогадається вона дістатися до їжі з торця трубки або буде марно бити дзьобом в її стінку.

Спочатку птахів навчали добувати їжу, поміщаючи приманку всередину непрозорою трубки. Після цього досвід був повторений з прозорим циліндром. З задачкою впоралися всі без винятку ворони, 97% ворон і 92% галок.

Джерело: http://euromobile-ukraine.com.ua

Читайте також:  У Польщі жорстоко побили українця: подробиці

Шукайте деталі в групі Facebook