facebook

В Україні прогнозують стрімкий розвиток цифрового банкінгу

За словами фінансистів, зростання кількості користувачів мобільного банкінгу стимулює активне проникнення смартфонів.

images (1)

«Новими пристроями володіє кожен третій житель країни. За нашими підрахунками, 71% користувачів інтернет-банкінгу заходять в інтернет через мобільні пристрої», – зазначив перший заступник голови правління Банку Михайловський Віталій Шастун. За його словами, така тенденція змушує банки розробляти окремі мобільні додаток для інтернет-банкінгу, передає Фінансовий клуб.

«Банки в Україні продовжують розвивати традиційну модель обслуговування. Але водночас багато галузей активно впроваджують у своє обслуговування digital напрямок – готельний бізнес, авіація.

Тому в майбутньому те ж буде і на банківському ринку. Ми зараз повністю розвертаємося в бік онлайн-каналів. Це стосується не тільки класичного обслуговування, але і всіх напрямків, в яких працює банк», – розповіла директор з розвитку електронних каналів Альфа-банку Ольга Папанова. За даними НБУ, у 2015 році кількість платежів через інтернет склала 256,4 млн операцій, приріст 112%, а обсяг платежів зріс удвічі – до 112,7 млрд грн. Порівняно з європейськими країнами, ці показники досить низькі.

Основним стримуючим чинником зростання цифрового банкінгу поки є валютні обмеження Національного банку. «У нас люди все одно вважають за краще зберігати свої заощадження у валюті. Покласти можете, зняти не можете, поміняти не можна, нічого не можна», – сказала Ольга Папанова.

Другою проблемою є недовіра українців до банківської системи. «Має відбутися повернення довіри до банків, люди повинні повернути в них свої гроші. Без цього говорити про цифровий банкінг не можна. Перша тенденція є, тому зростання розпочато», – підкреслив голова правління Комерційного індустріального банку Вадим Березовик.

Джерело: http://expres.ua

Читайте також:  Для меломанів і поціновувачів: Marshall випустив свій перший смартфон

Шукайте деталі в групі Facebook