facebook

Івано-Франківськ вдруге перетворився на танцювальну столицю України. ФОТО

3 травня у Івано-Франківську вже вдруге відбувся масштабний танцювальний флешмоб «Open Dance Day», участь в якому взяло більше 300 аматорів та професійних танцюристів з кращих танцювальних шкіл міста.

DSC_9143


Свято танцю відбувалося на Вічевому майдані та на пішохідній частині вул. Незалежності. У програмі були представлені народні, сучасні та вуличні танці.

Учасниками та співорганізаторами стали провідні танцювальні школи міста, які об’єдналися в одну спільноту «MadAboutDance».

Танцюристи розпочали святкування з масштабного флешмобу, після якого кожна школа виступила зі своїм номером. Закінчили захід танцювальними джемами.

Формат джемів базувався на танцювальних композиціях з простими рухами, доступними кожному.

«Цим заходом ми хочемо не лише об’єднати танцювальну спільноту Івано-Франківська, а й показати усе різноманіття та красу сучасної танцювальної культури. Сьогодні танцювальними колективами міста були представлені народні та соціальні танці, глядачі мали змогу оцінити сучасну хореографію та вуличні танці. Програма була досить насичена і включала в себе такі стилі сучасної хореографії, як hiphop, jazzfunk, locking, popping,housedance, dancehall та інші. Рівняли підлогу і дивували своїми виступами bboys, які представили основу вуличних танців breaking. Всіх нас об’єднує одна мова – мова танцю, якою ми хочемо донести до звичайного глядача, що танці – заняття для всіх», – Ігор Крицак, головний організатор OpenDanceDay.

«Формат джемів – танцювальних композицій з простими рухами, був обраний не випадково, адже наша головна мета – показати, що танці доступні всім, незалежно від віку та підготовки», – Наталія Литвин, співорганізатор проекту.

З 1982 року 29 квітня відзначають Міжнародний день танцю. Подія внесена у реєстр ЮНЕСКО та присвячена дню народження французького балетмейстера, «батька сучасного балету» Жана-Жоржа Новера.

«MadAboutDance» – це партнерський проект платформи «Тепле Місто», який об’єднує навколо себе активних танцюристів та хореографів міста, що прагнуть розвивати сучасну танцювальну культуру у Івано-Франківську. Основним завданням є створення  танцювальної платформи в місті, яка буде об’єднувати танцюристів, піднімати рівень їхньої майстерності, давати практичні та теоретичні навчики в результаті чого Івано-Франківськ стане яскравим представником на танцювальній арені України.

Першим втіленим в життя проектом «MadAboutDance»був фестиваль«DancewithAPACHE».

«DancewithAPACHE» – це дводенний фестиваль сучасного танцю у Івано-Франківську за участі одного з кращих українських танцювальних колективів ApacheCrew, який проходив 19-20 грудня.

DSC_9230 (2)

DSC_9129 (1)

DSC_9128 (1)

ANVhMBeoR2A

AK4yQIrqTT8

9Dqh797SRi8

UJCEWNj5SM4

GGiz-Shd1kk

DSC_9189

 

Читайте також:  В Івано-Франківську встановили новий рекорд України (ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.