facebook

Російський сайт “News.RU” про контрактника з Киргизії, який воював на Донбасі: клюнув на агітацію RuSS-TV!!!

Офіцер запасу з Киргизії, що відправився на схід України під впливом агітації і пропаганди з боку російських ЗМІ, розповів журналістам, що був завербований на війну



в самопроголошеній Луганської народній республіці. Провоювавши трохи більше півроку в рядах сепаратистів, він вирішив повернутися на батьківщину. За словами чоловіка, уклавши контракт і потрапивши на передову, він виявив, що все зовсім не так, як говорили по ТБ.

В інтерв’ю радіо “Азаттик” чоловік зізнався, що при ухваленні рішення поїхати на Донбас керувався одним “простим мотивом” – бажанням боротися з фашистами, які, як говорили по російському телебаченню, піднімають голову на Україні. Однак, зізнався контрактник, названий у репортажі вигаданим ім’ям Манас, цей мотив не виправдався.

“Виявилося, що все це – агітація і пропаганда. Хоча мені дуже прикро: я закінчив політичне училище, але клюнув на таку “качку”, – сказав чоловік.

“Потрапив туди я добровільно. Дивився телевізор – пєрвий канал, РТР, інші. Для мене було важливо, що в 1941 році на війні загинув мій дід. Саме мої моральні установки мене і покликали”, – пояснив чоловік.

Щоб потрапити на Донбас, Манас спочатку увійшов до Спілки козаків зарубіжжя, зв’язався з “певними людьми”, які дали йому напрямок. За словами чоловіка, разом з ним на війну вирушили 17 земляків. Після розподілу Манас потрапив в окрему бригаду особливого призначення, якою керував козак з Калінінграда на прізвисько Че Гевара. З Краснодона, де йшло розподіл по загонах, його відправили до Луганська.

За словами Манаса, головний перелом стався у нього, коли він включився в бойові дії. “Я думав, що там фашисти, але їх в принципі не бачив. Ми воювали з регулярною українською армією”, – зазначив він. “Але перелом у мене стався, коли я побачив російські війська, яким чином вони заходять, як воюють. У мене всередині щось зламалося“, – зізнався контрактник.

Читайте також:  Журналіст із США шокований: москвич в Україні воює “за справедливість” проти раSSєйських загарбників!

Сумнівів у тому, що це саме регулярні російські війська, у Манаса не було. Він стверджує, що на боці сепаратистів б’ються бойові частини, що дислокуються в Південній Осетії, в основному контрактники.

Як повідав Манас, після укладення мінських угод серед сепаратистів розпочалася деградація, так як вони порахували, що “Росія, особисто Путін, їх кинули“. В даний час, за його словами, на Донбасі добровольців залишилося дуже мало, їх замінюють регулярними військами. “Самі по собі сили ополчення за великим рахунком не представляють нічого. Це російська техніка“, – підкреслив киргизький військовослужбовець.

Після того як Манас остаточно зрозумів, що став жертвою дезінформації російських ЗМІ, він вирішив повернутися на батьківщину. Скориставшись відпусткою, який йому дали після взяття Дебальцеве, але не розірвавши контракт, він вилетів до Киргизії. Повертатися на Донбас чоловік не планує.

При цьому, масква категорично заперечує, що на сході України воюють підрозділи регулярної армії РФ. Однак преса і правозахисники до усталеного перемир’я на Донбасі писали, що на схід України відправляють контрактників з Росії, використовуючи як вмовляння, так і загрози. У Міноборони РФ ці відомості спростовували. Тим часом російські добровольці продовжують поповнювати ряди військовослужбовців так званого ополчення Донбасу, незважаючи на режим припинення вогню.

 

Джерело – http://newsru.com/world/18mar2015/donbass_3.html

Шукайте деталі в групі Facebook