facebook

Санкції з Росії знімуть лише в одному випадку, — звіт президента Європейської Ради

Санкції Євросоюзу і “Великої сімки”, введені проти Росії після анексії Криму та розпалювання війни на Донбасі, діятимуть, доки триває російська агресія проти України.

684295


Про це йдеться у звіті президента Європейської ради Дональда Туска про результати діяльності з грудня 2014 року, який було оприлюдено у понеділок.

“Упродовж цього складного періоду, коли наша політика зазнавала загроз із багатьох фронтів, моєю метою було забезпечити єдність європейських лідерів, щоб ЄС дотримувався визначеного курсу щодо Росії… Я також особисто був залучений до забезпечення єдності G7 у відповідь на агресивну позицію Росії та продовжуватиму так діяти, доки ця позиція не зміниться. Лідери G7 підтвердили свою спільну позицію на саміті в Ельмау у червні 2015 року та чітко заявили, що готові запровадити подальші санкції з метою підвищення ціни для Росії у разі, якщо її дії цього потребуватимуть”, — заявив Туск.

Він також нагадав, що Захід готовий зняти санкції з Росії виключно після повного виконання Мінських домовленостей. У свою чергу Україні Євросоюз за останні півтора роки надавав підтримку, включаючи фінансову.

“Паралельно, ми забезпечили надання Україні, яка веде боротьбу, нашу підтримку, включаючи фінансову, щоб допомогти країні на її складному шляху до стабілізації, модернізації та реформ”, — зазначено у звіті.

Читайте також:  Рада Європи має план для України. Чи спрацює він?

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.