facebook

СБУ викрила прикарпатських посадовців, які завдали шкоди екології на понад мільйон гривень (ФОТО)

Співробітники Служби безпеки України спільно з екологами, Нацполіцією та прокуратурою викрили у Рожнятівському районі Івано-Франківщини факти нанесення збитків екології на понад один мільйон гривень посадовцями нафтовидобувного підприємства.

osmolod-sbu

Менеджмент нафтовиків незаконно отримав у користування три земельні ділянки сільськогосподарських земель загальною площею один гектар. Бізнесменам також “відійшла” ділянка лісу держпідприємства “Осмолодське лісове господарство”, йдеться у повідомленні прес-служби обласної СБУ.  


Співробітники спецслужби встановили, що під час проведення геологорозвідувальних та бурових робіт нафтовики без будь-яких дозвільних документів провели вирубку дерев, зняли родючий шар ґрунту та змінили русло гірської річки.

На одній з ділянок підприємці вже стигли розпочати монтаж бурової вишки. За висновками екологів, лісовому, земельному та водному фонду району нанесено збитки на більше ніж один мільйон гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239-1 Кримінального кодексу України.
Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до завдання збитків екології.

naftoper

rozhnyat-3

rozhnyat-4

sbu

 

Читайте також:  СБУ затримала командира одного з батальйонів "ДНР" та бойовика

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.