facebook

Спецоперація в Одесі: СБУ імітувала убивство адвоката, щоб упіймати кілерів

“Убитий” напередодні одеський адвокат виявився живим, а кілер і посередник уже затримані



x70273.jpg.pagespeed.ic.XyGIPJcvr_

Одеський адвокат Олександр Погорілий, про замах на якого напередодні повідомила низка ЗМІ, виявився живим і неушкодженим. Інформація про загибель юриста спеціально поширювалася в рамках операції із затримання всіх причетних до підготовки злочину, повідомляє місцеве видання “Думская”. Напередодні в Одесі навіть було сфабриковано й “місце вбивства”, якого насправді не було.

Як повідомили джерела видання у правоохоронних органах, співробітники СБУ затримали кілерів зі зброєю в руках (вони пересувалися на машині з кримськими номерами). Також затриманий і посередник. Відомості про замовника вбивства обіцяють оприлюднити найближчим часом.

За наявними даними, організатор замаху має тісні зв’язки у правоохоронних органах Одеської області – саме тому СБУ не тільки не залучала останніх до операції, а й навіть не інформувала про неї. В результаті СБУшникам довелося напередодні ввечері мало не відганяти від місця “убивства” слідчих і експертів.

“Про підготовку замаху на Олександра Погорілого у зв’язку з його діяльністю в курортному селищі Затока спецслужби дізналися ще на початку березня, тоді ж почалася розробка плану затримання кілера і замовника. Якійсь світлій голові в Києві прийшла в голову ідея з інсценуванням, яку успішно реалізували”, – інформує “Думская”.

За даними видання, Погорілий публічно звинуватив чиновників і наближених до них кримінальних осіб у розкраданні землі в селищі, махінаціях на виборах і шантажі естонського інвестора Марселя Віхманна. Юристи очолюваного Погорілим правового холдингу “Привілей” проводили свої власні розслідування злочинної діяльності і ділилися цією інформацією як з правоохоронними органами, так і з журналістами.

Напередодні ж видання оприлюднило серію знімків із “місця замаху”, та навіть фото “розстріляного” автомобіля адвоката.

Читайте також:  На Миколаївщині затримали фуру, набиту людськими органами (ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.