facebook

Подробиці масової бійки на Галичині за участі іноземців: група вірмен напала на азербайджанців

У Львові група вірмен вчинила збройний напад на азербайджанців. У понеділок, 16 травня, близько 16:00 на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про масову бійку, що сталась на одній з львівських вулиць поблизу кафе.

pobyttja


Про це пишуть Версії з посиланням на Depo.Львів.

Як повідомляє відділ комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області, на місці події правоохоронці встановили, що внаслідок бійки травмовано шістьох осіб. За словами очевидців, участь у бійці брали близько двадцяти чоловіків віком від 25 до 45 років, котрі також застосовували травматичну зброю. До приїзду поліцейських біля кафе залишились лише травмовані – інші учасники встигли втекти на автомобілі. Усім травмованим надали медичну допомогу.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Правоохоронці встановлюють причину конфлікту, особи учасників бійки, а також вживають усіх заходів для їх затримання.

Голова Об’єднаного конгресу азербайджанців України Ровшан Тагієв на своїй сторінці у Facebook повідомив, що група вірмен вчинила збройний напад на азербайджанців, в результаті якого шість азербайджанців були поранені.

За словами Ровшана Тагієва, вірмени напали на магазин, який належить голові молодіжної організації по Львівській області Шахріяру Раджабова і його братові Магеррамов Раджабова, і образили азербайджанців.

Вони хотіли помститися за масову бійку, що сталася 3 дні тому між азербайджанськими і вірменськими вболівальниками на чемпіонаті Європи з ушу-Санда у Львові, в результаті якої вірмени були побиті. Конфлікт спалахнув після того, як на арену винесли прапор сепаратистської “НКР”.

Під час події Раджабов, рятуючись від них, пішов в інший магазин, де були його інші азербайджанські ровесники. У цей час знову сталася масова бійка. Побачивши, що в рукопашному бою їм не впоратися, вірмени вдалися до вогнепальної зброї. Вони поранили шістьох азербайджанців і втекли з місця події. На даний момент правоохоронні органи Львова, а тому числі служба безпеки ведуть розслідування. Також було оголошено розшук вірмен, які брали участь в бійці.

Читайте також:  На Закарпатті жінка задушила 3-місячне немовля

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.