facebook

Інтимне знайомство: що важливо дізнатися один про одного до весілля

Коли люди починають зустрічатися, вони буквально втрачають голову від хвилі почуттів. Все їм любо-дорого один в одному, нічого не хочеться міняти, під все готові підлаштуватися і з усім змиритися. Весілля теж нерідко святкують на хвилі легкого взаємного божевілля, передаєКорупція.Стар

0129_para-normalnyih-620x413

А коли настає фаза прозріння, можуть виникнути проблеми. Не дарма ж в Україні розпадається 42% шлюбів. Ми запитали експертів про те, що треба з’ясувати про партнера заздалегідь, до того як пролунає марш Мендельсона. На питання відповіли сімейний і дитячий психолог Ольга Колеснікова-Чмель і психолог, арт-терапевт психологічного центру Psiartclub Вікторія Носенко.

Прочитайте його / її медкарту


Важливий аспект щасливого шлюбу – здоров’я. Все-таки дітей разом народжувати, а значить, потрібно виключити безпліддя, венеричні хвороби і невдалу генетику. Плюс до того, лікування хронічних хвороб коштує грошей, а це вже будуть спільні гроші. Питання про здоров’я делікатне, але відкладати його не можна.

Приміром, людина може навіть не підозрювати про наявність у себе генетичних спадкових захворювань. Тому перед тим, як зробити серйозний крок, обом варто пройти повне обстеження.
Справжнім почуттям хвороби – не перешкода, але буде чесно представити один одному вичерпну інформацію і право вибору.

З’ясуйте сексуальні вподобання

Зазвичай це відбувається природним шляхом, задовго до прийняття важливих рішень, але іноді людям просто в голову не приходить, що партнерові може подобатися щось ще, таке, чого він поки не робив і, можливо, не наважується запропонувати. Не факт, що вам це сподобається. А партнер буде страждати і шукати спосіб здійснити свої бажання і фантазії де-небудь в іншому місці.

Так що краще акуратненько запитати у відповідний момент в ліжку, чого б йому / їй ще хотілося, про що він мріє і які епізоди порно його / її особливо збуджують. Цілком можливо, що вам все припаде до душі, і можна буде зайнятися втіленням цих ідей разом.

Читайте також:  Пара посварилася в дорозі і кинула однорічну доньку на узбіччі

couple in bed - 22.12.2010

Дізнайтеся його / її звички

Побутові моменти – ще одне вічне джерело конфліктів. Якщо один не переносить вигляду брудного посуду, що стоїть в раковині по дві доби, а другий наполегливо відмовляється її мити, хоча черга – його, ситуація неминуче закінчиться скандалом.

Багатьох чоловіків абсолютно не турбує, що при голінні в раковині залишається купа щетини, але зате довге жіноче волосся на дні ванни викликає роздратування.
Порада проста: до весілля потрібно пожити разом, дізнатися один одного ближче саме в побутовому плані. Цілком можливо, що ваші недоліки і сильні сторони підійдуть один одному, як ключик до замочка.

Цивільний шлюб або навіть старомодні, але милі заручини – цілком підходящі варіанти.
У кожному разі, якщо вирішили пожити разом, ваше завдання – створити умови, комфортні та затишні для обох. Креативно підійдіть до розподілу обов’язків у родині (скажімо, в серйозному “графіку прибирання” можна залишити день на неробство і бардак).

Використовуйте побут як привід побути один з одним – разом приготувати вечерю, погуляти з собакою.

Розберіться з системою цінностей

Погляди кожного партнера на сім’ю і обов’язки подружжя – це результат виховання в батьківській родині. Природно, вони відрізняються, через що часто спалахують сварки. Тому дуже заздалегідь потрібно обговорити:
– Чи хочете ви дітей, і якщо так, то скількох?
– Чи варто прислухатися до порад батьків по вихованню дітей?
– Чи можна запросити няню?
– Чи любите приймати гостей?
– Чи любите тварин, мрієте про собаку або кішці?
– Чи дозволено дружині / чоловіку розважатися поодинці або з друзями?
– Зрада – це привід для розставання, або її можна пробачити?
І так далі. Повірте, ви дізнаєтеся багато несподіваного. А далі вже вам вирішувати, як з цим жити.

Читайте також:  Мінкульт України пропонує заборонити діяльність артистів з проросійською позицією

Обговоріть минуле

Минуле – значущий момент у відносинах. Воно є в кожного, і на кожного відкладає відбиток.
Звичайно, не потрібно ділитися всіма подробицями минулого життя, і боже збав занадто відвертими  подробицями про колишній сексуальний досвід, або порівнювати достоїнства колишніх і нинішніх. Але серйозні борги, минулі шлюби і діти, судимість – такі речі приховувати марно. Таємне стає явним, причому зазвичай з допомогою сусідів або анонімних “доброзичливців”.
Також важливо розповісти про події, які залишили важкий відбиток в душі. Таким способом ви уникнете незручних ситуацій і образ, якщо кохана людина ненароком наступить на хворий мозоль.

Отже, ви дізналися один про одного все – ну або майже все, що розсудлива людина готова про себе повідомити. Залишається додати ще пару важливих умінь, необхідних для успішного шлюбу:

– Готовність чути і розуміти іншого.

Часом нам здається, що ми напевно знаємо, що думає і відчуває партнер. Така ідея заважає почути і помітити його справжні почуття – ми звертаємося не до людини, а до ярлика, який самі на нього повісили. Уникайте ярликів і додумувань, вчіться питати, цікавитися і, головне, чути партнера.

– Спільна готовність долати труднощі. Уникання та ігнорування труднощів, конфліктів призводить до їх накопичення, що поступово руйнує стосунки.

Тому набагато корисніше для стосунків –  відкритий конфлікт, ніж прихована підводна війна. У сварці є можливість зустрітися не тільки словами, але й почуттями – злістю, болем, образою. І це, як не дивно, допоможе зберегти і зміцнити відносини. Якщо люди кричать один на одного і плачуть, значить, почуття живі. Якщо сидять по кутах і байдуже витріщаються в книги або телефони – майбутнього у такої пари, швидше за все, немає.

Читайте також:  Увага! Виконком просить франківців обмежити проведення розважальних заходів 21 травня

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.