facebook

“Жити по-офшорному”: навколо Порошенка розгорається новий скандал

Журналісти знайшли в кіпрському реєстрі документ, який свідчить про незаконні оборудки президента Петра Порошенка.



(1) (699)

Папери у свому Facebook опублікував журналіст Дмитро Гнап, передає Gazeta.ua.

 

“У цій офіційній формі про акціонерний капітал йдеться про те, що за тиждень до виходу нашого першого розслідування, 25-го березня 2016-го року, український фонд “Прайм Ессет Капітал” (власник Петро Порошенко) перерахував за акції 3,926 мыльйони євро кіпрській компанії “CEE Confectionery Investments Ltd.” (кінцевий бенефіціар Петро Порошенко). У графі “тип платежу” написано “кеш”. Тобто українська фірма Порошенка купила за майже 4 мільйони євро 18 тисяч акцій його ж кіпрської компаніїї. Остання, нагадаю, на той час належала його віргінській фірмі, власником якої і був Порошенко (коло замкнулося)”, – написав Гнап.

Він припускає, що кіпрська фірма Порошенка дійсно не має банківських рахунків, як стверджував президент. Тоді його юристи повинні були розрахуватися за акції валізами грошей.

“Пікантності ситуації додає те, що за три тижні до цього, 3-го березня 2016-го року, глава Нацбанку пані Гонтраева підписала постанову, згідно з якою такий тип операцій по виведенню валюти за кордон був заборонений. Хоч готівкою, хоч безготівкою. “З метою стабілізації ситуації на валютному ринку””, – написав журналіст.

Читайте також:  Власник будинку автоматично отримує право на земельну ділянку – Рада ухвалила закон

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.