facebook

Дніпро з нервами в овертаймі здобув путівку в чвертьфінал Ліги Європи

Гол Коноплянки в першому додатковому таймі вивів Дніпро в 1/4 фіналу Ліги Європи.

1597778




Подробиці і онлайн матчу: Аякс – Дніпро 2: 1 Онлайн-трансляція матчу 1/8 фіналу Ліги Європи

Дуже нервовим видався матч-відповідь 1/8 фіналу Ліги Європи дніпропетровського Дніпра і амстердамського Аякса. У першому матчі наша команда виграла 1:0, тому не дивно, що у себе вдома Аякс з перших хвилин пішов уперед.

Стартовий тиск міг принести голландцям успіх, але Бойко витягнув небезпечний постріл Ель-Газі з-під поперечини. Надалі Дніпро вирівняв гру і відвів небезпеку від своїх воріт.

У першому таймі гру вів Аякс, тоді як Дніпро віддав перевагу гру на контратаках. При цьому моментів біля воріт команд створювалася приблизно рівна кількість. Аякс кілька разів виходив на ударні позиції, але опорники і захисники вчасно кидалися під м’яч, а іноді вчасно виходив Бойко, тоді як біля протилежних воріт напругу створювали Коноплянка і Калініч.

В цілому Дніпро впевнено стримував атаки суперника, перекривав усі вільні зони, але все ж без помилки не обійшлося. На 60-й хвилині Базур скористався помилкою Коноплянки в середині, обіграв Ежідіо, увійшов у штрафну і пробив під Бойка.

Після забитого гола гра заспокоїлася. За такого рахунку гра переходила в додатковий час і команди віддали перевагу обережній грі, максимально уважно зіграли. Так, були моменти біля Базура і Коноплянки, але в цілому суперники були згодні визначити переможця в овертаймі.

Ключовий епізод матчу стався на 97-й хвилині, коли атака Дніпра завершилася голом. Коноплянка отримав м’яч від Федорчука на своєму фланзі, змістився в центр і пробив у дальній кут – м’яч з відскоком від газону влетів у сітку.

Читайте також:  Вбив дитину і поранив вагітну жінку: Суд виніс вирок нелюду. Син бізнесмена і судді

Аяксу при такому розкладі потрібно було забивати двічі, і господарі пішли вперед, але в першому додатковому таймі, незважаючи на напругу, захист Дніпра не здригнувся.

Вийшло у Аякса забити в кінцівці другого додаткового тайму, коли, здавалося, вже самі голландці в це не особливо вірили. На 117-й хвилині пройшла подача з флангу, Сігторссон пробив у боротьбі з Матосом в поперечину, але на добиванні першим був Ван дер Хоорн, який головою переправив м’яч у сітку.

Решта три хвилини основного і ще три додані арбітром тяглися для гравців і вболівальників Дніпра вічністю, але футболістам української команди вдалося не пропустити і вперше у своїй історії вийти до чвертьфіналу Ліги Європи, склавши там компанію київському Динамо.

Аякс – Дніпро 2:1

Голи: Базур, 60, Ван дер Хоорн, 117 – Коноплянка, 97

Шукайте деталі в групі Facebook