facebook

Держслужбовці Івано-Франківської ОДА приєднались до Всеукраїнської акції«ДЕНЬ ВИШИВАНКИ» (фото)

Традиційно, вже 10 рік поспіль, у третій четвер травня українці та поціновувачі наших споконвічних традицій святкують День вишиванки. Не стали винятком і працівники Івано-Франківської ОДА.

 


«Вишиванка – душа народу, воістину національна святиня, вона відображає український дух та зв’язок із попередніми поколіннями», – зазначив голова ліквідаційної комісії департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Василь Артим.

На переконання працівників вищеназваного департаменту, мета даної акції – сприяти популяризації українських звичаїв та традицій національного строю.

Характерно і показово: символіка новітніх українських вишиванок у своїх образах збігається з орнаментами давніх трипільських часів. У цьому –  спадкоємність наших культурних виявів.

Принагідно зазначимо, що ідею акції «День вишиванки»  у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних десяти років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.

 

 

Читайте також:  Не хочемо скакати з ями в яму: мешканці Жураків попередили Шмигаля про блокування траси на Надвірну

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.