facebook

З обласного бюджету виділять додаткові кошти на допомогу сім’ям загиблих майданівців та учасників АТО

Сьогодні відбулося засідання бюджетної комісії облради на якому серед інших розглянули питання про внесення змін до обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадського протесту з 21 листопада 2013 року до 21 лютого 2014 року.



31_1766

Зокрема члени комісії підтримали рішення про те, що діти, яким не виповнилося 18 років, та неповнолітні брати і сестри загиблих під час Революції гідності щомісяця отримуватимуть виплати у розмірі мінімального прожиткового мінімуму, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Окрім того депутат облради від ВО «Свобода» Василь Попович підняв питання про внесення до цього переліку і дітей загиблих добровольців АТО.

«Ми практично на кожній сесії вносимо зміни до цієї програми. Сьогодні аналізуємо, як держава захищає ті чи інші права. Можливо варто доопрацювати цей проект і внести до нього ще і дітей загиблих добровольців», – запропонував депутат.

Проте, заступник директора департаменту соціальної політики Віталій Яворськийпояснив , що зараз це не можливо зробити, адже той проект, який сьогодні розглядають вже пройшов усі комісії, тому краще розробити окремий проект по добровольцях.

Голова облради Олександр Сич дав протокольне доручення департаменту соцполітики розробити проект про внесення в перелік дітей загиблих добровольців.

До членів комісії також звернувся волонтер Василь Андріїв. Він попросив депутатів збільшити фінансування даної програми.

«Доповнення до програми є системні, а сума бюджету не міняється. Прошу вас збільшити фінансування даної програми, щоб не забирати ці кошти з інших програм», – звернувся Андріїв.

Голова облради цілком підтримав прохання волонтера і доручив департаменту фінансів подати пропозиції щодо збільшення фінансування на цю програму.

«Потрібно знайти кошти на дофінансування цієї програми. Це не так багато. Тому даю доручення фінансистам за наслідками перегляду бюджету за півріччя подати пропозиції звідки взяти додаткові кошти на цю програму», – сказав Олександр Сич.

Читайте також:  Іноземцям закрили в'їзд до України через коронавірус

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.