facebook

Контррозвідка Прикарпатської СБУ зупинила групу, яка співпрацювала з російськими спецслужбами на Луганщині (ВІДЕО)

Контррозвідники Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області спільно з працівниками антикорупційного підрозділу Держслужби з надзвичайних ситуацій викрили діяльність резидентури ФСБ РФ, що вела розвідувально-підривну діяльність на території північних районів Луганщини.

sbu2-890x395


Про це інформує прес-служба Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області.

“До складу резидентури входило троє осіб: один із керівників районного відділу ДСНС, місцевий контрабандист, а також колишній заступник районного осередку забороненої комуністичної партії.

Партійний функціонер, оголошений у розшук у зв’язку з організацією у 2014 році в Марківському районі антиконституційного референдуму, керував діяльністю групи, переховуючись у Росії.

Функції зв’язкового з іноземними спецслужбами виконував посадовець ДСНС, який протягом 2014-2016 років неодноразово виїжджав до Росії. Під час одного з таких візитів восени 2015 року його завербували представники ФСБ РФ.

Зловмисники виконували завдання російських спецслужб із контролю за переміщенням підрозділів ЗСУ, збору інформації про розташування та функціонування блокпостів, організації режиму охорони державного кордону, а також діяльності органів державної влади та правоохоронних структур.

Вирішується питання стосовно відкриття кримінального провадження за ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України та оголошення про підозру у злочинах проти національної безпеки України”, – йдеться у повідомленні.

 

Читайте також:  Глава СБУ Василь Грицак: "Аркадій Бабченко живий"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.