facebook

5 фішок Android N, недоступних користувачам iOS

Грандіозна подія для кожного поважаючого себе гику під назвою Google I / O 2016 пройшло з широким розмахом . Минулої середи ми побачили майбутнє голосового пошуку, систему «розумний» будинок, а також серйозний прорив на терені VR-технологій. Але найважливішою новинкою, представленої в ході конференції, стала оновлена версія Android N, здатна похвалитися небувалою набором найсучасніших можливостей. Причому небувалих настільки, що з змагатися з нею буде не під силу навіть iOS.

AndroidPIT-Android-N-Nutella-2.@750-800x445

Split-Screen

Пам’ятайте, як були схвильовані власники iOS-пристроїв, коли вони все-таки отримали функцію поділу екрана? Ось тепер-то у нас є повноцінна багатозадачність, що дозволяє працювати з декількома програмами одночасно, говорили вони. Шкода, що від їх ентузіазму не залишилося і сліду, коли з’ясувалося, що режим Split-Screen доступний виключно у версії для iPad, залишивши навіть iPhone 6s Plus не при справах.

І це особливо дивно, адже діагоналі сучасних смартфонів дозволяють без зайвого клопоту реалізувати настільки зручну функцію. Принаймні так вирішили хлопці з Samsung і запропонували своїм користувачам режим багатовіконності ще кілька років тому. І ось в 2016 році цей привілей стане доступна і всім іншим.

«Миттєві» додатки


Незважаючи на те, що на презентації даної особливості не приділили належної уваги, її розмах і заділ на майбутнє вражають. Чи не розумієте, про що йде мова? Зараз поясню.Виявляється, кожен користувач пристрою під керуванням Android N зможе випробувати додаток з Google Play Store без необхідності його завантаження і навіть додаткової плати.Наприклад, при відкритті сайту однієї з соціальних мереж, інтернет-магазину або відеохостингу система самостійно запропонує вам відкрити його в додатку зі збереженням функціональності, але без необхідності завантаження.

«Розумне» енергозбереження

Малий термін служби від одного заряду є бичем переважної більшості смартфонів. Від передчасної розрядки не захищені ні користувачі iPhone, ні власники Android-пристроїв. І хоча обидві операційні системи вже давно «комплектуються» режимами збереження енергії, вони все ще залишають бажати багато кращого. Ну справді, навіщо мені флагман вартістю 18 000 грн, якщо його можливості обмежуються на 99% при активації функції економії заряду?

Читайте також:  Google обіцяє продовжити життя до 500 років

Новий режим під назвою Doze on the Go істотно поправить існуючий стан. Android N, завдяки спеціальним програмним технологіям, навчиться запобігати довільне «пробудження» додатків, перешкоджаючи їх самостійної активації. При цьому кожна з програм збереже можливість надсилати повідомлення, не залишивши свого власника в невіданні. Подейкують, Doze on the Go зуміє заощадити вам і вашому смартфону до 20% зарядки.

Фонове оновлення системи

Завантаження і установка системних апдейтів, як правило, пов’язана з короткочасною «недієздатністю» пристрою. Планова перезавантаження (і часом не одна), перевірка всіх систем і робочих процесів. Одним словом, мороки при оновленнях (навіть по «повітрю») вистачає. Але не для Android N, який здатний застосовувати завантажені дані миттєво.iOS так поки не може.

Віртуальна реальність

У той час як фанати Apple продовжують мріяти про продукти «наступного покоління», якими, на їхню думку, повинні стати технології віртуальної реальності, користувачі Android N отримають до них доступ набагато раніше. Завдяки фреймворку Google DayDream всі бажаючі виробники зможуть оснастити свої VR-шоломи та окуляри багатофункціональним ПО з підтримкою Android-пристроїв.

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: , ,

Джерело.