facebook

Вражаюча байдужість: міське озеро Івано-Франківська поступово перетворюється на болото (фото+відео)

Міське озеро Івано-Франківська продовжує перетворюватися на болото, але схоже цим переймаються лише мешканці міста, але аж ніяк ті, хто повинен робити це робити згідно службових обов’язків.

IMG_5617

«Версії» вже зверталися до цієї теми в статті «Івано-Франківське міське озеро можуть засипати вже найближчим часом» , але на жаль, з часу публікації ситуація на міському озері лише погіршилася.

Дирекція “Центру розвитку міста та рекреації”, в чиєму підпорядкуванні перебуває міське озеро, скаржиться на брак коштів, Управління екології та природних ресурсів ІФОДА, яке б мало займатися виділенням коштів киває в бік Інспекції з охорони навколишнього природного середовища, а результат один – міське озеро з окраси міста перетворюється на його ганьбу.

Всі чиновники, до яких зверталися «Версії», солідарні в одному – для вирішення проблеми потрібно залучати науковців. Втім, в нешодавному інтерв’ю «Версіям» академік Олег Адаменко розповів, що в останні роки влада жодним чином не зверталася до науковців. І з приводу міського озера також.

«Повністю знищена система відстійників. Їх засипали сміттям, обнесли парканами й планують там щось будувати. Цього не можна було робити.Потрібно було залишити систему невеличких ставків. Хто давав на це дозвіл – незрозуміло», – зазначив академік.

І дійсно – все почалося зі знищення низки ставків, які створювали з міським озером одну суцільну водяну систему.

Наразі залишився останній відстійник, вже безпосередньо перед озером (біля «Парк-готелю»), який перебуває в жалюгідному стані, внаслідок руйнування системи озер і забруднення фекальними відходами потічків, які теж живили відстійники.

Система шлюзів між відстійниками та міським озером вже давно перебуває в неробочому стані та продовжує іржавіти. Бетонний канал, по якому поступала вода частково зруйнований. Все це можна побачити на доданому відео. На відео також видно осушені та засипані будівельним сміттям ставки й заросле водоростями міське озеро, яке живиться практично з одного джерела та дощовою водою, чого явно недостатньо для такого великого водного масиву.

Читайте також:  Франківські патрульні перейшли на посилений режим роботи

Насправді, справа нагальна й потребує авральних рішень, а не з’ясувань, хто більше винний. Втім, виглядає так, що вже до кінця літа цього року мешканці та гості Івано-Франківська матимуть сумнівне задоволення милуватися рукотворним болотом в зоні відпочинку та насолоджуватися смородом, який за сприятливого вітру сягатиме й адміністративної будівлі, відомою в місті під назвою «Білий дім».


Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.