facebook

В Японії розпочався саміт країн G-7

26 травня в японському місті Ісе, що знаходиться в префектурі Міє, розпочався дводенний саміт G7. Нагадаємо, що G7 є своєрідним міжнародним клубом урядів семи найбільш розвинутих країн світу.

Barack Obama, Francois Hollande, Matteo Renzi, David Cameron, Angela Merkel, Justin Trudeau, Shinzo Abe, Donald Tusk, Jean-Claude Juncker

Після відвідин храму богині сонця на острові Хонсю та посадки дерев в національному парку Японії, лідери країн- учасниць самміту визначили перелік питань, що плануються до обговорення протягом  наступних двох днів.

Варто зазначити, що до загального переліку питань включено, зокрема, питання бойових дій на Сході України та виконання Мінських домовленостей.

Окрім цього на порядок денний винесуть питання боротьби з тероризмом, інших, існуючих на сьогодні територіальних конфліктів, ядерної зброї, ситуації з мігрантами та енергетики. Чимала увага буде приділена економіці та фінансовій політиці.

За підсумками самміту, ввечері пятниці буде оприлюднено традиційну підсумкову декларацію учасників форуму.

Крім того, повідомляється, що в ході проведення самміту, американський президент Барак Обама планує відвідати японське місто Хіросіма.  В такому випадку, Обама стане першим президентом США, котрий побуває у згаданому місті після сумнозвісних подій 6 серпня 1945 року, коли бомбардувальниками ВПС США було скинуто ядерну бомбу на Хіросіму.

Читайте також:  У Японії стався землетрус магнітудою 5,7, є постраждалі

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: , ,