facebook

У Кремлі підтримують повернення Донбасу під контроль Києва

При цьому мова про повернення Криму не йде.


194485

У Кремлі підтримали намір президента України Петра Порошенка повністю повернути Донецьку і Луганську області під контроль влади України. Про це повідомив прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков, коментуючи заяви Порошенка про те, що Крим і Донбас повернуться в Україну так само, як в країну повернулася незаконно засуджена в Росії Надія Савченко, передає ТАСС.

“Якщо він (Порошенко, – ред.) мав на увазі, що має намір повернути Донбас, керуючись міркуваннями гуманності, то таку заяву можна підтримати. Це те, на що ми сподіваємося в Москві. У частині Криму – не коментуємо претензії на російські регіони”, – сказав Пєсков.

Нагадаємо, вчора Петро Порошенко, коментуючи повернення Надії Савченко в Україну, сказав: “Як ми повернули Надію, так ми повернемо Донбас, так ми повернемо Крим під український суверенітет”.

Відзначимо, 25 травня президент Росії Володимир Путін помилував засуджену нібито за вбивство російських журналістів на Донбасі Надію Савченко. У той же день українка прибула на літаку президента України в аеропорт “Бориспіль”. Після першої заяви для преси Савченко вирушила до Адміністрації президента, де і пройшла прес-конференція.

У той же час президент України Петро Порошенко помилував російських спецназівцівЄвгена Єрофєєва і Олександра Александрова для їх обміну на Савченко. Росіяни вже прибули в московський аеропорт “Внуково-2”.

Читайте також:  Велика битва за Донбас вже почалась, – МВС

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.