facebook

Замість “НовороSSії” – “Троянський кінь”?

Для Путлера виникла ситуація, коли вперед уже не можна, а назад – ганьба, яку кремлівсько-олігархічна банда йому не пробачать!



Штурм незалежності України зазнав провалу і тепер Кремль розпочинає її облогу, – прогнозує Deutsche Welle.

РаSSєйська правляча верхівка так і не змирилася з українською незалежністю. Зробити Україну своїм васалом через підконтрольного ЯнукОвоча не вдалося, тоді Кремль спробував домогтися цього силовими методами, відкусивши від ослабленого революцією сусіда солодкий кримський шматок.

Знищення єдиної незалежної української держави залишається справжньою метою путінської політики. Це завдання визначає дії Москви і в військовому протистоянні з Україною, і на переговорах з нею про мирне врегулювання на Донбасі.

В останній рік тактика досягнення цієї мети змінилася. Спочатку була спроба штурму української держави, що отримала назву “проект Новоросія”. РаSSєйська влада намагалась добитися розколу України і формування на всьому Південному Сході підконтрольної квазідержави. В результаті вдалося захопити тільки частини Луганської та Донецької областей.

Тепер Москва за всіма правилами військового мистецтва перейшла до облоги. Вона нарощує військово-політичний тиск на західного сусіда, одночасно намагаючись через мінський процес втягти в Україну “троянського коня” у вигляді “ДНР” і “ЛНР”. Насправді саме це мав на увазі прес-секретар Путлера Дмитро Пєсков, кажучи про підтримку “повернення” Донбасу.

Задум Путлера, який легко читається на переговорах в Мінську, полягає в тому, що “ЛНР” і “ДНР” повинні бути повністю підконтрольні Кремлю, але при цьому рахуватися територією України, жити за український рахунок і мати з Україною прозорий кордон, залишаючись джерелом постійної політичної нестабільності.

Облога України розрахована на виникнення нового внутрішнього конфлікту в країні. Тоді Кремль за допомогою своїх анклавів постарається добити українську владу, щоб поставити на її місце якогось “Януковича 2.0”, наприклад свого кума.

Заклик до РаSSєї піти з Донбасу міститься в останній декларації лідерів “великої сімки”. Однак у нинішній ситуації такий поворот подій нереальний. Путлер не тільки не хоче, але і не може відіграти донбаську партію назад: він був би змушений визнати поразку авантюри “Новоросія”.

З України Путлер може піти тільки в результаті різкого загострення економічної кризи і, як наслідок, політичної ситуації в РаSSєї.

Надія Савченко, по всій видимості, стане новою визначною фігурою на українській політичній сцені. Її героїко-романтичний патріотизм на багатьом до вподоби. Українці ніколи не забудуть про захоплені території та про жертви військової агресії. Савченко може очолити нову патріотичну хвилю в політиці – рух за повернення окупованих територій.

Зараз Україна не має сил відбити захоплене, але можна не сумніватися, що рано чи пізно вона “прийде за своїм”.

Тарас Микитюк

За матеріалами Deutsche Welle (http://dw.com/p/1IvLx)

Читайте також:  Велика битва за Схід. Вона може стати вирішальною для України

Шукайте деталі в групі Facebook