facebook

Як українським військовим вижити у цій війні

Тактика війни змінюється. Замість активної фази боїв, тепер основна робота на Сході у розвідників і снайперів. До того ж, з обох боків.

689282


Зараз війна стає вивідувальною. Це не означає, що зовсім перестали стріляти, позаминула ніч це підтвердила. Це означає, що тепер ворог намагається діяти хитро, і нам потрібно реагувати на це, щоббути ще хитрішими.

Нічна оптика у такій війні важливіша, ніж будь-коли. Бо розвідувальні групи противника підходять на критичну відстань до наших позицій. Не обов’язково, що вони робитимуть якісь диверсії, але вони дізнаються важливі для себе координати і візьмуть у полон, або вб’ють наших військових. Як це було на Світлодарській дузі.

Вони розставлять своїх снайперів так, що наші солдати будуть, як на долоні. Як це робиться в Мар’їнці.

Запускатимуть свої безпілотники, щоб не втрачати людей і мати повнішу картину нашого розташування, як роблять це над Авдіївкою.

Війна стає такою, коли важливіше, хто кого краще надурить, перехитрить, хто кого візьме в полон.

І коли наші розвідвзводи діляться, наприклад, на п’ять груп, а тепловізори є лише у двох, то це не просто 50 можливих відсодків виконаного завдання, а ще 50 невиконаного. Це життя людей. Розвідка ж діє переважно у тилу ворога, де існує лише два завдання: вивідати необхідну інформацію і залишитися непомітним.

Якщо вони себе якось “засвітять”, видадуть, найймовірніше, що назад не повернуться.

Розвідка завжди діє на випередження. Вона знає найкраще про задуми ворога і його можливі плани. Тільки “загвоздочка” ворожа розвідка так само знає про нас.

Тому значно допоможе уберегти наших розвідників і снайперів нічна оптика тепловізори і тепловізійні приціли. Один Pulsar XD 38S коштує 2550 доларів, а тепловізіййний приціл Pulsar Apex XD50 3800 доларів.

Читайте також:  «Я з ним, Вася!»: Кошовий заговорив українською і заявив, що йде в політику із Зеленським

Це насправді саме те, без чого їм виконувати завдання неможливо.

Ми повинні бути сильнішими, хитрішими і розумнішими!

Дар’я Бура. Проект “Повернись живим”

Приват: 5457 0822 3299 9685 Дейнега Віталій

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.