facebook

Незалежна російська газета “Мій район”: за непоказним фасадом ховається справжній “барліг кремлівських тролів”!

У росії спостерігають нечуване зростання активності “кремлівських тролів” – блогерів, яким путінська банда



платить за критику
в соціальних мережах на адресу України та Заходу і вихваляння вождів російської мафії.

І хоча саме існування і навіть місця роботи цієї “кібер-армії” ні для кого не є секретом, нещодавні повідомлення в пресі розкривають деякі подробиці щоденної роботи цього важливого інструменту російської пропаганди.

“Барліг тролів”

Тільки в одній “Агенції інтернет-досліджень”, розміщеній у непримітному офісі в передмісті Санкт-Петербурга, працює щонайменше 400 осіб. Але якщо вірити незалежній місцевій газеті “Мій район”, за непоказним фасадом ховається справжній “барліг кремлівських тролів”.

Цю агенцію газета пов’язує з ресторатором Євгеном Пригожиним (його навіть називають “кухарем” Путіна), який оплачує “роботу” блогерів, а вони пишуть сотні коментарів на веб-сайтах провідних інформаційних агенцій та в соціальних мережах.

“За 12-годинну зміну я мав написати 126 коментарів під повідомленнями, які залишили люди з цього ж будинку, і ще близько 25 коментарів на сторінках справжніх користувачів з тим, аби привернути чиюсь увагу. Мені також треба було написати 10 повідомлень”, – розповів в інтерв’ю “Радіо Свобода” колишній працівник агенції на ім’я Антон.

Типовим акаунтом троля, за даними газети “Мій район”, керували люди, які прикидалися домогосподарками або “розчарованими американськими громадянами”.

“Мене звати Тетяна, я – маленьке доброзичливе диво. Мене цікавить, що відбувається в світі, я також люблю подорожі, мистецтво, кіно”, – написала користувач під ім’ям tuyqer898 у своєму блозі. Однак, якщо робити висновки зі списку ймовірних кремлівських тролів, які опублікувала “Нова газета”, пані “Тетяна” – одна з них.

Жорсткі умови

Добірка документів, опублікованих “Моїм районом”, дає підстави припустити, що робота в “барлозі тролів” суворо регламентована низкою правил.

Кожне повідомлення, яке залишає працівник агентства, має містити “щонайменше 700 знаків” у денну зміну і “не менше 1000 знаків” – у нічну.

Крім загальних правил, блогерам дають “технічні завдання” – ключові слова і теми для обговорення, такі як Україна, російська опозиція та відносини із Заходом.

Як розповіла “Радіо Свобода” колишня працівниця “Агенції інтернет-досліджень” на ім’я Олена, одне з нещодавніх “технiчних завдань” стосувалося теми вбивства Б. Нємцова.

Необхідно було наштовхнути людей на думку, що вбивство Нємцова було провокацією напередодні ходи опозиції, і що його вбили свої ж поплічники, – пояснила Олена. – Отже, під кожною статтею провідних ЗМІ з’являються сотні і тисячі коментарів у різній формі, які транслюють цю думку”.

“Цензура навпаки”

Відомий журналіст та експерт з росії Петро Померанцев вважає, що зусилля тролів спрямовані не на те, щоб у чомусь переконати аудиторію, а на те, щоб остаточно заплутати її.

“Росіяни намагаються створити цензуру навпаки”, – заявив він в ефірі українського інтернет-телебачення Hromadske TV. “Вони не можуть піддати цензурі інформаційний простір, але у змозі засмітити його чутками і теоріями змов“.

 

Читайте також:  “Гори і гарна компанія”, – Притула похвалився, як святкує Різдво в Карпатах

Джерело – http://www.bbc.co.uk/ukrainian/entertainment/2015/03/150320_kremlin_internet_trolls_ozh

Шукайте деталі в групі Facebook