facebook

Путін публічно пригрозив Україні продовженням війни – Турчинов

Заяви президента Росії Володимира Путіна про те, що стрілянина на Донбасі не припиниться, доки не буде внесено змін до української Конституції та амністовано сепаратистів, є проявом публічного шантажу України.

bc8d94457d078da03388f4489cde96121464439239

Відповідну заяву зробив секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України Олександр Турчинов. Новину передає «Преса України».

«Взявши на себе відповідальність за порушення режиму припинення вогню та порушення Мінських угод, Путін публічно пригрозив Україні продовженням військових провокацій, доки не буде реалізовано московський сценарій розчленування України», – сказав він.

Таким чином, наголосив Турчинов, Кремль публічно відмовився виконувати Мінські домовленості, які передбачають, у першу чергу, припинення вогню, виведення військ РФ з української території та відновлення Україною контролю над східним кордоном.

За його словами, Москва уже більше не приховує свою «цинічну позицію» стосовно Донбасу: «Путін планує і надалі проливати українську кров, знищуючи незалежність України».

Тепер, як зазначив секретар РНБО, після таких заяв Путіна можна навіть не сподіватися на добровільне виведення російських військ з окупованих територій та припинення агресії проти України.

«Ми маємо забезпечити необхідною зброєю і ресурсами нашу армію та врешті-решт прийняти рішення щодо наповнення оборонного бюджету замість пустопорожніх дискусій в парламенті», – підкреслив Турчинов, говорячи про дії у відповідь на такі погрози Росії.

Він також висловив сподівання, що стратегічні союзники України зможуть «перекласти з російської однозначні погрози Путіна».




Нагадаємо
, Володимир Путін раніше заявив, що врегулювання на Донбасі можливе лише після політичних рішень. Під цим він має на увазі внесення відповідних змін до української Конституції, які передбачали б особливий статус Донбасу і амністію.

Читайте також:  Кілер зняв номер у готелі та стежив за перехрестям: стали відомі подробиці нападу на Соболєва (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.