facebook

За місцем проживання

Віднедавна в Україні запровадили реєстрацію громадян за місцем проживання у термін до 30 днів.

Pitekm-18-170x150




Під цю категорію людей в першу чергу потрапляють ті, хто переїжджає на роботу чи навчання. У мережі відразу ж поширилася інформація про штрафи за несвоєчасну «прописку» та легалізацію тих, хто здає житло в найм, що потягне сплату відповідних податків.

Про деякі тонкощі із реєстрацією та зняттям з реєстрації місця проживання «ЗК» розповів начальник управління адміністративних послуг Богдан Питель.


– До 4 квітня 2016 року мешканці Івано-Франківська зверталися до Центру надання адміністративних послуг, надавали пакет необхідних документів для реєстрації місця проживання чи зняття з реєстрації. Ці документи направлялися Державній міграційній службі (так званому паспортному столу). Потім оформлені документи повертали нам. Люди оплачували за це 85 копійок державного мита, відповідно до декрету Верховної Ради 1993 року. Хочу сказати, що багато людей дивувалися такій сумі, бо в банку їм доводилося платити навіть до 5 гривень комісії за такий платіж. Відповідно до закону України №888 «Про спрощення надання адміністративних послуг та розширення повноважень органів місцевого самоврядування» послуги з питань реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації перейшли від ДМС до нас.

Читайте також:  У нічному клубі на очах у відвідувачів yбили молодого хлопця

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.