facebook

Росія може добитися “тотального колапсу” економіки України – Бжезинський

Росія залишається “великою силою” і тому досягає великих змін в геополітичній ситуації, вважає політолог.

1598315




Росія може здійснювати свою політику щодо України таким чином, що їй вдасться уникнути конфронтації, але при цьому вона призведе до “тотального колапсу” української економіки. Про це заявив на Брюссельському форумі в п’ятницю авторитетний американський політолог і екс-радник президента США з національної безпеки Збігнев Бжезинський.

“Проблема полягає в тому, що росіяни можуть здійснювати свою політику щодо України так, що уникнуть політичної конфронтації, але отримають як результат тотальний колапс української економіки… Росія потерпає від наших санкцій, але залишається великою силою, тому досягає великих змін в геополітичній ситуації”, – сказав Бжезинський.

Експерт висловив серйозну стурбованість щодо готовності збройних сил РФ і самої Росії “до значної війни”.

Бжезинський провів паралелі між ситуацією, що склалася зараз в російському генералітеті, і ситуацією з “генералами Німеччини, які після аншлюсу попереджали Гітлера стосовно його зусиль щодо Чехословаччини, якщо він втягне Німеччину у війну, яка ще до цього не готова, але буде готова через кілька років”. “І вони мали рацію. Сьогодні існує аналогічна ситуація”, – вважає він.

У цьому зв’язку Бжезинський висловив переконання, що Росії необхідно чітко сказати, що “свідоме використання сили, навіть раз від разу, призведе до великої ціни, яку заплатить Росія, і що ми готові здійснити для цього необхідні дії”.

Сорос не впевнений, що Україна уникне дефолту

Нагадаємо, раніше Бжезинський заявив, що російська армія зараз не готова до ведення навіть локальної війни із Заходом, не кажучи вже про великомасштабну. На його думку, Путін теж розуміє це, але вдається до контрпродуктивної демонстрації свого ядерного потенціалу, не усвідомлюючи наслідків.
За матеріалами: УНИАН

Читайте також:  У справі про кинуту на зупинці українку з’явилися нові подробиці: “Оксану рoзбив пaрaлiч” (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook